| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Aşure | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169863 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023 
339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1 poşet Dr. Oetker Aşure
 
3,5 su bardağı su
 
0,5 adet elma
 
Süslemek için:
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay bardağı susam
 
1 çay bardağı yaprak badem
 
1 çay bardağı fındık kırığı
 
1 çay bardağı ayıklanmış nar
 
1 tatlı kaşığı toz tarçın
 
 
Suyu tencereye boşaltın, üzerine aşure poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 20 dakika daha kaynatmaya devam edin.
 
Elmayı küçük küpler şeklinde doğrayın. Aşurenin kaynama süresinin sonunda ocağı kapatıp elmaları ekleyin ve karıştırın. 5 dakika soğutup kepçe ile kaselere paylaştırın.
 
Ceviz ve susamları ayrı fırın tepsilerine alın. 170°C'ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
 
Aşureleri ceviz, susam, badem, fındık kırığı, nar ve tarçın ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Elmalı Aşure | 
 
  | 
çılgın aşçı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129085 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017 
1,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Aşure için:
 
1 poşet Aşure
 
750 ml (3,5 su bardağı) su
 
Yarım elma
 
Süslemek için
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay bardağı susam
 
1 çay bardağı yaprak badem
 
1 çay bardağı fındık kırığı
 
1 çay bardağı ayıklanmış nar
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Suyu tencereye boşaltın, üzerine aşure poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatmadan 20 dakika daha kaynatmaya devam edin. Elmayı küçük küpler şeklinde doğrayın. Aşurenin kaynama süresinin sonunda ocağı kapatıp elmaları ekleyin ve karıştırın. 10-15 dakika soğutup malzemelerin eşit dağılmasına dikkat ederek kepçe yardımı ile servis tabaklarına alın. Ceviz ve susamları ayrı fırın tepsilerine alın. Önceden 170°Cye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Aşureleri ceviz, susam, badem, fındık kırığı, nar ve tarçın ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Aşure Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |