| 
 
| 
 
 
 | 
 
ELMA TAVA | 
 
  | 
kartopu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.01.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20914 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008 
2,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
MALZEME:
 
2 yumurta,
 
150 g un,
 
1 fiske tuz,
 
250 ml süt,
 
4 orta boy elma,
 
1 limon suyu,
 
100 g sıvı yağ,
 
3 yemek kaşığı şeker,
 
1 yemek kaşığı tarçın
 
 
1. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Unu yumurta sarısı, tuz ve süt ile karıştırın. Hamuru yakl. 15 dakika dinlendirin. 
 
2. Elmaların kabuklarını soyun, ortalarını oyun ve 1 cm kalın halkalar şeklinde doğrayın. Elmaların üstüne derhal limon suyu damlatın, aksi takdirde renkleri koyulaşır.
 
3. Yumurta aklarını sert köpük haline getirin ve azar azar hamura yedirin, gerekirse az süt koyabilirsiniz.
 
4. Tavada yağ kızdırın, fırını 50 derecede ısıtın.
 
5. Elma halkalarını 3er, 4er hamura batırın, kızgın yağda altlı üstlü olarak yaklaşık 5 dakika kızartın.
 
6. Elmaları fırında sıcak tutun. Şekeri tarçın ile karıştırın ve elmaların üstüne serpiştirin. Krem şanti ya da vanilyalı sos ile servis yapın.
  
 | 
 
ELMA TAVA | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60393 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2011 
2,222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr elma
 
120 gr (1 su bardağı) un
 
kahve kaşığının ucuyla tuz
 
2 yumurtanın sarısı
 
1 yumurtanın akı
 
1 çorba kaşığı rafine yağ
 
1/2 su bardağı süt
 
1 limonun suyu
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
 
 
Unu ve tuzu orta boy bir kasede karıştırınız. Ortasını havuz biçiminde açarak yumurtaları ve rafine yağı koyunuz. Tahta bir kaşıkla, yavaş yavaş unu yedirip sütü katarak yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar karıştırmız. Üstünü örterek 30 dakika serin bir yerde bekletiniz.
 
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra, 1/2 cm kalınlığında halkalar halinde dilimleyiniz. Dilimleri bir tabağa dizerek üstlerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökünüz.
 
Tereyağı büyük bir tavada, yüksek ateşte eritiniz. Bir maşa ile elma dilimlerini unlu bulamaca batırıp, tavaya koyunuz. Elmaları hafif kahverengileşene kadar kızartıp bir tabağa diziniz. Üstlerine kalan 1 çorba kaşığı pudra şekerini serpip hemen servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ELMA TAVA Tarifleri Meyve Tatlıları
 | 
 
 
 
 |