| 
 
 
 | 
Elma Tatlısı (Baklava Yufkası) | 
  | 
Özzlem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76682 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012 
1,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet baklava yufkası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
İçi için:
 
4 adet elma
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Baklava yufkalarını altışarlı iki gruba ayırın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Daha sonra yufkaları dört eşit parçaya kesin. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalara elmalı harcı paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |