| 
 
 
 | 
Elma Sosu | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156900 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2021 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. elma
 
15 gr. tereyağı
 
1 kaşık şeker
 
1 limon rendesi
 
Su
 
 
Elmalar soyulup, diğer karışımlar ile tencerede pişirilecek.
 
Blender'de geçirilip püre haline getirilecek.
 
Ördek, hindi, tavuk veya diğer kuşlar ile servis yapılır.
  
 | 
Elma Sosu | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60389 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2011 
4,677 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr elma
 
1 limonun kabuğn (rendelenmiş)
 
1 çorba kaşığı su
 
kahve kaşığının ucuyla tuz
 
1 çorba kaşığı şeker
 
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
 
 
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak doğrayınız. Doğradığınız dilimleri kararmamaları için içine bir fiske tuz atılmış bir kase suya atınız. Bütün elmalar dilimlenince, kasedeki dilimleri süzüp soğuk suyla yıkayınız. Elmaları su, limon kabuğu rendesi ve tuzla birlikte büyükçe bir tencereye koyunuz.
 
Tencerenin kapağını kapatıp elmaları yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişiriniz. Şekeri katıp ara sıra karıştırınız. Tencereyi ateşten alarak elmaları bir tahta kaşığın tersiyle eze eze bir süzgeçten geçirip, püre haline getiriniz. 3 çorba kaşığı tereyağı karıştırarak elma püresinin içine katıp soğutarak servis ediniz. (Sos sıcak olarak servis edilecekse, temiz bir kaba alarak, kısık ateşte 2-3 dakika ısıtınız).
 
 
Not: Elma sosu özellikle kaz ve ördek etleriyle servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |