|
Elmalı Şekerleme |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162295
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2022
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekşi elma
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz, Fındık veya fıstık
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
Toz şeker ve suyu kaynatın. Koyulaşınca, limon suyu ve gıda boyası ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kabuklu elmayı küçük küpler halinde doğrayıp, kıyılmış ceviz, fındık veya fıstıkla karıştırın. Karışımı temiz tezgah üzerine serpiştirip, üzerine toz şekerli karışımı dökün. Elinizle şekil verip, soğumaya bırakın.
|
Elma Şekerlemesi |
|
çağdaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc22351
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2008
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. tam olgunlaşmamış küçük taneli misket elması
4-5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üstü için bir avuç toz şeker
Elmaları yıkayıp soymadan ve bölmeden yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
Şekeri tencereye koyarak, üzarine 3-4 su bardağı su ilâve ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak eritiniz. 8-10 dakika kaynatıp, limon suyu ile haşlanmış elmaları katınız. Hafif hararetli ısıda beraberce kaynatınız.
Soğuyunca herbirini toz şekere bulayıp fırın tepsisine yan yana diziniz. Orta hararetli fırında hafif kurutunuz.
|
Elma Şekerlemesi |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10836
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yapılışı:
Elmalardan yeteri kadar alınıp ayıklanır, soğuk suya atılıp dinlendirilir. Tencereye su konarak ateşe oturtulur. Su kaynamaya başlayınca elmalar birkaç partide kaynar suya atılır, pişen elmalar kevgirle kaynar sudan çıkarılıp soğuk suya atılır. Bütün elmalar pişince bu defa tencereye 10 bardak su ve 2 kg tozşeker konup karıştırılarak kaynatılır. Şurup kıvamını bulunca elmalardan birkaç tanesi içine atılıp bir taşım kaynatılır, sonra kevgirle şuruptan çıkarılır. Böylece bütün elmalar kaynatılır. Şuruptan çıkarılan elmalar iyice soğuyunca bir kalbura aralıklı olarak ve ezmeden dizilir. Sonra kalbur hafif sıcak bir fırına konup, fırın tamamen soğuyuncaya kadar orada bırakılır. Fırın soğuyunca elmalar şuruba atılır, bu arada fırın da ısıtılır. Şuruba batırılan elmalar ezmeden ve aralıklı olarak kalbura dizilir ve tekrar hafif sıcak fırına konup soğuyuncaya kadar fırında tutulur. Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Son işlemde fırına koyarken elmalar hafifçe şekere bulanır ve öylece fırınlanır.Sonunda elmalar ikişer sıra halinde dizilip aralara kâğıt serilerek kutulara konur ve kutuların kapakları kapatılıp rutubetsiz bir yerde saklanır.
ML® Elma Şekerlemesi için tıklayın
|
|