|
Elmalı Şeker |
|
karadadaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67853
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
3,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
1/2 kilo toz şeker
3 elma
Şekeri ve gıda boyasını orta boy derin bir tencerede karıştırıp ocağa koyuyoruz, şekeri yakmadan eritiyoruz, eriyen şekeri ocaktan alıp elmalarımızı şekere buluyoruz.Kalın bir tabaka istiyorsanız birkaç kez tekrarlayın, hızlı bir şekilde yaparsanız şekeriniz donmaz.
|
Elma Şekeri |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6160
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2006
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 adet kirmizi elma
2 su bardagi tozseker
YAPILIŞI
Oncelikle elmalar yikanir ve kurulanir. Saplari kivirilarak kopartilir. Renkli cubuklar elma saplarinin bulundugu yere batirilir. Toz sekeri ve suyu kuçuk bir tencereye konulur.Orta ateste seker eritilir ve koyulasmasi için 10-15 dk kaynatilir. Koyulasan surub atesten alinir ve uzerinde olusan kabarciklar yokolana kadar bekletilir. Hazirladigimiz elmalari teker teker suruba batiralim ve fazlasini tencerenin kenarina siyiralim. Butun elmalari ayni islemden gecirelim ve yagli kagit bulunan tepsiye dizelim. Buzdolabina tepsiyle beraber elmalari koyalim ve 10 dk sonra elma sekerlerimiz hazirdir.
ML® Elma Şekeri için tıklayın
|
Elma Şekeri |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49902
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2.5 su bardağı toz şeker
5 adet elma
1 su bardağı su
Bıçak ucuyla kırmızı gıda boyası
Elmaları tutturmak için tahta çubuklar
Şeker, su ve gıda boyasını bir tencerede iyice koyulaşıncaya kadar kaynatın. Elmaların sap kısımlarına birer adet tahta çubuk geçirip koyulaşan şekere batırın ve yağlı kâğıda dizip buzdolabında 10 dakika bekletip servis yapın.
|
Elma Şekeri |
|
Yasin Türe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc86618
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet elma
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
5 adet tahta çubuk
Elmaları yıkayıp saplarını kesin ve kurulayarak tahta çubukları elmalara saplayın. Tencereye şeker ve suyu koyarak 10 dakika kaynatın. Limon suyu ve gıda boyasını ekleyip karıştırın.Kıvamını ayarlamak için, kaşığın ucuyla alarak mutfak tezgahınıza damlatın. Bütün halinde tezgahtan ayrılıyorsa, şeker pişmiş demektir. Elmaları hazırlanan şeker karışımına batırın ve her tarafı şekerle kaplanana kadar çevirin. Yağlı kağıt üzerinde, oda sıcaklığında sertleşene kadar bekletin.
|
Elma Şekeri |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147202
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2019
1,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
4 adet elma
1 su bardağı esmer toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kızamık şekeri
Su, toz şeker ve kızamık şekeri derin bir kapta yaklaşık 20 dakika kaynatılır. Daha sonra limon suyu eklenip kaynama işlemine devam edilir. Şerbet kıvamını bulunca ocaktan alınır. Daha önceden sapları ayıklanmış elmalar karışıma batırılır. Şerbete batırılan elmalar yapışmamaları için yağlı kâğıt üzerine dizilir. Elma şekerlerini sıradan çubuklar yerine ağaç dallarıyla süsleyip yaprak biçiminde kesilmiş kâğıtları da dallara yapıştırabilirsiniz.
|
Elma Şekeri |
|
vanilyalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129240
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017
1,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
½ çay kaşığı toz gıda boyası (kırmızı renkte)
Şekeri ,glikozu ve suyu kısık ateşte eritin.
Kaynamaya başlayınca, limon suyu ve gıda boyasını ekleyip ateşi yükseltin, ara sıra karıştırarak 5-10 dk. kaynatın.
Ocağın altını kapatıp, sürekli karıştırarak, biraz ılınmasını sağlayın.
Elmanın çekirdeklerini, bir kabak oyma aleti ile çıkarın.
Oluşan boşluğun kenarlarında 3-4 adet çöp şiş batırın.
Ilınmış olan şekere elmanızı batırın ve çevirerek her tarafına bulaşmasını sağlayın.
1-2 dk. elinizde bekletip, donmasını sağlayın.
Yağlı kağıda ters çevirip, buzdolabına koyun ve iyice sertleşmesini sağlayın.
|
Elma Şekeri |
|
yumak
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc140890
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019
835 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
Çeyrek çay kaşığı gıda boyası
Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyasını ekleyerek ateşi yükseltin. Ara sıra karıştırarak 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatarak biraz ılınmasını bekleyin.
Elmalara şişleri saplayın ve şekere batırın. Ters çevirerek buzdolabında şekeri sertleşene kadar bekletin.
|
Elma Şekeri |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162879
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet elma
1 çorba kaşığı+1 çay kaşığı pudra şekeri
5 çorba kaşığı toz şeker
5 gram kırmızı gıda boyası
Yarım limonun suyu
2,5 çorba kaşığı glikoz
Elmanın kabuğunu soyup, parizyen kaşığı ile yuvarlaklar çıkarın. Suyunu almak için kağıt havlu üzerinde dinlendirin. Pudra şekerine iyice bulayın. Toz şeker, gıda boyası, limon suyu ve glikozu bir tencereye alıp, sıvı hal alana dek kaynatın. Elmalara kürdan geçirip, kaynayan karışıma batırıp-çıkarın. Soğuması için kenara alın. Arzuya göre hindistancevizi ile servis yapın.
|
Elma Şekeri |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162297
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2022
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy Amasya elması
İki buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
1 adet limonun suyu
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Toz şeker ve suyu kaynatın. Koyulaşınca, limon suyu ve gıda boyası ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Elmaları teker teker bu karışıma batırıp çıkarın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayıp, yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakın. Arzuya göre üzerine çöp şiş geçirip servis yapın.
|
Elma Şekeri |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167344
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2022
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
½ limonun suyu
½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Tahta çubuk
Tahta çubukları yıkanmış, kurutulmuş elmalara saplayın ve elmaları bir kenara ayırın. Su ve şekeri derin bir sos tenceresine alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Limon suyunu da ekledikten sonra sosun kıvam alması için kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aralıklarla karıştırın ve koyu bir kıvam aldığında gıda boyasını ilave edin. Elmaları çubuklarından tutup sosa batırın ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Daha kalın bir sos katmanı için sos kurudukça batırma işlemini tekrarlayın. Elma şekerlerini katılaşması için buzdolabına kaldırın.
|
Elma Şekeri |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169861
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
6 adet kırmızı elma (orta boy)
6 adet elma şekeri çubuğu
Şurup:
3,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1,5 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Elmaları 24 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra yıkayıp saplarını çıkarın ve iyice kurulayın. Nemli kalmamasına özen gösterin. Saplarını çıkardığınız çukur kısımlarına çubukları batırın. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin.
Toz şekeri orta boy derin bir çelik tencereye alın. Suyu tencerenin kenar kısımlarından çepeçevre yavaşça dökün. Suyu direkt tencerenin ortasından şekerin üzerine dökmeyin. Orta ateşte hiç karıştırmadan kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 15 dakika kaynatın. Süre sonunda jel renklendirici ekleyip kaşık ile çok yavaşça 2-3 kez karıştırın. Ocağı kısıp yine karıştırmadan 10-15 dakika daha koyulaşması için kaynamaya bırakın.
Bir bardağın içine su koyup kaynayan şuruptan 1 çay kaşığı alın, suyun içine atın. 15-20 saniye bekletip sudan çıkarın, şeker gibi sertleşmiş ve kırılıyorsa kıvamı olmuştur. Hemen ocaktan alıp köpüklerin azalması için 10 saniye kadar bekleyin.
Tencerenin altına peçete koyarak tencerenin bir yönünü yükseltin, böylece şurubun bir yöne toplanmasını sağlayın. Çok hızlı hareket ederek elmaları şuruba batırıp çıkarın. Altta kalan fazla şurubu tencerenin kenarına sıyırın. Pişirme kağıdının üzerine sıralayın ve 2-3 saat donması için bekletin.
|
Elma Şekeri |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175965
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu
1 çay kaşığı gıda boyası (dilediğiniz renkte)
5 adet orta boy kırmızı elma
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın üzerine oturtun. Şeker eriyip, su kaynaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Ardından limon suyunu ekleyin ve kıvam alması için 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Bu süreç içerisinde belli aralıklarla karıştırmaya devam edin.
Karışım dinlendikten sonra içine isteğe bağlı olarak gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
Yıkayıp dışını güzelce kuruladığınız elmaları karışıma batırın.
Yağlı kağıt serili bir tepsinin üzerine elmaları alın. Önce şeker hafifçe katılaşana kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.
|
Elma Şekeri |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170779
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Elma 6 Adet
Toz Şeker 2 Su Bardağı
Su 1 Su Bardağı
Kırmızı Toz Gıda Boyası 0.25 Çay Kaşığı
Limon Suyu 0.5 Tatlı Kaşığı
Elmaları iyice yıkayıp, kurulayalım ve 30 dakika buzdolabında bekletelim. (Elmaları şekere bulayınca elmaların üzerinde şekerin donması için)
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 15-20 dakika kaynatalım. (Şerbet karamelize olmalı, kıvamını anlamak için elmayı batırıp kontrol edebilirsiniz.)
İçine limon suyunu, kırmızı gıda boyasını ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.Elmaları buzdolabından çıkarıp, iyice kurulayalım ve diplerine sopa batıralım.
Elmaların her yeri şerbete bulanana kadar şerbetin içinde dolaştıralım ve COOK Pişirme Kağıdı üzerine dizip, soğumaya bırakalım.
Elma Şekerini çıtır çıtır olması için 1 saat dinlendirelim. (Daha önce yemeğe çalışırsanız dişlerinize yapışabilir.)
|
|