| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Elma Püreli Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Elma Püreli Kek |  
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1394 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2006
 4,277 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 2 su bardağı un
 Yarım su bardağı erimiş margarin
 1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)
 Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
 Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
 1 çorba kaşığı kakao
 1,5 çay kaşığı tarçın
 1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil
 1/4 çay kaşığı yenibahar
 Yarım çay kaşığı tuz
 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
 
 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
 Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.
 Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.
 Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
 Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Elma Dilimli Kek için tıklayın
 
 
 
 |  
| Elma Püreli Kek |  
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158604 Gönderme Tarihi: 04.Tem.2021
 1,104 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.posta.com.tr
 
 Elma püresi:
 1,5 su bardağı elma suyu
 2 adet elma rendesi
 1 çay bardağı su
 4 çorba kaşığı toz şeker
 2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
 Hamur:
 1 adet yumurta
 2 çay bardağı un
 1 çay bardağı tereyağı
 4 çorba kaşığı toz şeker
 1 çay bardağı toz badem
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı muskat
 Üzerine:
 Pudra şekeri
 Hindistancevizi
 
 Elma püresi hazırlanışı Elma suyu, toz şeker, elma rendesi ve 1 çay bardağı suda eritilmiş nişastayı tencereye koyun. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. 1 çorba kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.
 Hamur hazırlanışı Yumurta ve toz şekeri çırpın. Tereyağı ekleyin karıştırın. Un, badem tozu, tarçın, muskat ve kabartma tozunu yumurtaya ekleyip karıştırın. Elmaların içini oyun. Kuru üzüm, ceviz ve toz şekeri karıştırıp elmaların içini doldurun. Yağladığınız kare kek kalıbına, hamurunuzu boşaltın.
 Kek kabarıp, içi pişince fırından alın. Üzerine elma püresini dökün. Soğuyunca pudra şekeri ve hindistancevizi serpip servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |