| 
 
 
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
işaret 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2017 
Mesajlar: 34 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127612 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2017 
1,316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
6-7 orta boy kırmızı elma
 
2 çubuk tarçın
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 limon
 
1 tatlı kaşığı yıldız anason
 
Yarım çay bardağı kuru üzüm
 
Su
 
 
Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Küp şeklinde doğrayıp tencereye alın. üzerine elmaları iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin. Yıldız anason, çubuk tarçın ve üzümü de ekleyerek elmalar yumuşayana kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra şekeri ve limon suyunu ekleyin. 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Soğutup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
kutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133730 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2018 
740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet elma
 
4 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
İyice yıkadığınız elmaların önce oyacakla ortasını açın ve çekirdekli bölümü çıkarın.
 
Sonra kabuklarını soyarak tencereye alın.
 
Üzerine suyunu ve limon suyunu koyun.
 
Elmalar yumuşayıncaya dek kaynatın.
 
Şekerini koyup 5 dakika daha kaynatın.
 
Ateşten alarak soğutun.
 
Soğuk olarak servis yapın.
 
 
Not: Kompostoyu ekşi elmayla yapacaksanız, limon suyu koymanıza gerek yok.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
sultan sadık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136530 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2018 
680 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kırmızı elma
 
3 yemek kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1,5 litre su
 
 
Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin, dilimleyin ve malzemeleri orta boy tencerenin içinde elmalar yumuşayana kadar pişirin. Pilavlı yemeklerinizin yanında veya yemek sonrası hafif bir tatlı olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
yirmialtı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141926 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019 
667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram elma
 
1,5 bardak şeker
 
6 bardak su
 
3-4 adet karanfil
 
 
Elmanın kabuklarını soyun. 4′e bölüp çekirdeklerini temizleyin. Az su olan bir kabın içine atın. Üzerine 1,5 bardak şeker koyun. 6 bardak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Karanfil ilave edin ve kaselere koyun. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156690 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021 
436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 tane elma
 
6,5 bardak su
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Arzu ederseniz:
 
1 adet çubuk tarçın
 
3 adet karanfil
 
1 adet yıldız anason
 
 
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartarak dört eş parça bölelim.
 
Çekirdek çıkarıcı makineniz varsa onu kullanabilirsiniz.
 
Parçalara ayırdığımız elmaları daha küçük küpler halinde keselim.
 
Derin bir tencereye aldığımız elmaları kararmaması için limonla ovalım.
 
Şeker ve suyu ilave edip tencereyi kapağını kaparak pişirmeye alalım.
 
Aroma katmak isterseniz tarçın, anason veya karanfil ekleyebilirsiniz.
 
Meyveler yumuşayana kadar pişirelim.
 
Soğuması için ocaktan alalım.
 
Ardından kâse veya bardaklara koyarak sunalım.
 
Dilerseniz taze naneyle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157734 
Gönderme Tarihi: 17.May.2021 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet elma
 
6 su bardağı su
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
3-4 diş karanfil
 
1 adet çubuk tarçın
 
 
Elmaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra küpler halinde doğrayın.
 
Tencereye elmaları, limon suyunu, 2-3 elma kabuğunu, suyu, karanfil ve tarçını alın. Elmalar yumuşayınca kadar pişirin.
 
Elmalar yumuşayınca toz şekeri ekleyin, dikkatlice karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin.
 
Hoşafı tencerede oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
 
Buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170637 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2023 
239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.vestel.com.tr
 
 
3 adet kırmızı elma
 
2 ölçü kabı şeker
 
1 adet limon suyu
 
10 ölçü kabı su
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Kullanılacak Program:
 
Tanecikli çorba
 
 
Öncelikle pişirme haznesine 10 ölçü kabı su koyulur. Tanecikli çorba programı seçilerek kontrol ekranında başlat-durdur düğmesine basılır. Koyulan su 10 dakika boyunca kaynatılır (cihaz kapatılmadan ve hazne yerinden oynatılmadan) 2 ölçü kabı şeker koyularak 5 dakika şekerin suda erimesi beklenir. 15 dakikadan sonra soyulan ve 4 parçaya bölünmüş elmalar ve 1 tatlı kaşığı tarçın hazneye dökülüp 30 dakikalık programın bitimi beklenir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
  
 | 
Elma Kompostosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174782 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2023 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet elma
 
6,5 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı limon tuzu
 
1 su bardağı şeker (daha az veya fazla olabilir)
 
 
Elmalar yıkanıp, kabukları soyulur. Dört eş parçaya bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Küp küp doğranarak derin bir tencereye alınır. Su ve şeker de ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. Elmaların hafif pişince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilerseniz hemen, dilerseniz dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elma Hoşafı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176973 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024 
288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet orta boy elma
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 litre su
 
Yarım limonun suyu
 
Bir tutam tarçın (isteğe bağlı)
 
 
İlk olarak elmaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra iri parçalara doğrayın.
 
Bir tencereye doğradığınız elmaları ve suyu ekleyin. Ocağın üzerine alın ve orta ateşte elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatın.
 
Elmalar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla elmaları süzün. Elde ettiğiniz elma suyunu bir kaba alın.
 
Ayrı bir tencerede toz şekeri ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
 
Şeker eridikten sonra elma suyunu ekleyin ve karıştırın. Bir taşım kaynatın.
 
Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve hoşafı soğumaya bırakın.
 
Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |