| 
 
 
 | 
ELMA KEBABI (Gaziantep) | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87401 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013 
2,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güneşin ve Ateşin Tadı
 
Gaziantep Ticaret Odası
 
 
750 g kebaplık zırh kıyması (1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
 
1,5 kg ekşi
 
 
Kıymaya, tuz ilâve edip karıştırın, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
 
Elmaları çekirdek kısımları çıkarılıp, kabuklu olarak dilimleyin.
 
Şişe önce ekşi elma, sonra kıyma ve yeniden elma şeklinde mangalın boyuna sığacak şekilde hesaplayarak saplayın.
 
Harı geçmiş mangalda aynı yönde sık sık çevirerek pişirin.
 
Açık pide ekmek üstünde servis tabağına alın.
  
 | 
Elma Kebabı (Gaziantep) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144009 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2019 
549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nevin Halıcı
 
 
Koyun eti, kuyruk yağı ile birlikte ince kıyılır. Tuz atılıp yoğrulur. 
 
Ekşi, kışlık elmalar dörde bölünür, tekrar enine üçe bölünür, cevizden büyük parçalara ayrılır.
 
Şişlere bir elma bir köfte dizilir. Izgarada kızartılır. Sahana veya tepsiye alınır. Yağ su ile ısıtılıp kebapların üzerine dökülür, kapak örtülüp hafif ateşte buğulandırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |