Kısa URL: https://ml.md/lc136388
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
712 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Yoğurt 10 kg / 50 su bardağı
Limon 35 gr / ¼ adet
Tuz 8 gr / 2 tatlı kaşığı
Tencereye konan yoğurdun içerisine limon sıkılır.
Karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Yoğurt kaynadıkça kesilir ve topaklanır.
Yeşil suyu üzerine çıkınca altı kapatılır.
Tülbent yardımıyla süzdürülür ve suyu tamamen süzülünce ekşimik tuzlanır.
Not: Ekşimik peynir değil bir süt ürünüdür. Eskiden ekşimik bozulmasın diye üzerine tereyağı kapatılırdı.
Kayıt: 22.03.2019 Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg
Kısa URL: https://ml.md/lc141429
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
441 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
1 kg süt
Tuz
Süt ocakta kaynatılır ve kesilmesi için içine 1 tatlı kaşığı limon sıkılır. Sütün kesilmesinden sonra karıştırılarak kaynamaya devam edilir. Oluşan peynir parçacıkları tamamen dibe çöktükten sonra ocaktan alınarak bir tülbent içine konur. Tülbent uygun bir yere asıldıktan sonra en az 3 saat süzülmesi beklenir. Sonrasında tuz ilave edilerek buzdolabında dinlendirilir ve servise hazır hale gelir.