|
|
Ekşili Patlıcan |
|
yeni sayfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc146012
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
552 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
3 adet patlıcan
2 adet orta boy domates
4- 5 adet çarliston biber
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 dal maydanoz
2 yemek kaşığı sirke
Patlıcan, biber, domates, maydanoz yıkanır.
Patlıcan alacalı soyulur.
Tavaya zeytinyağı konulur, yağ kızdırılır.
Patlıcan tavaya konulup kızartılır.
Biberler küçük küçük doğranır.
Domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır.
Kızartılan patlıcanların üzerine sırasıyla biber, domates eklenir, tava bir kapakla kapatılır, ocağın altı kısılır.
Şeker, tuz, sirke ilave edilir.
Domates ve biber yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
Maydanoz doğranıp ilave edilir.
Servis tabağına konulup servis edilir.
|
Ekşili Patlıcan |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150801
Gönderme Tarihi: 27.May.2020
1,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kemer patlıcan
1 adet iri kuru soğan
10 diş sarımsak
3 adet yeşil sivri biber
3 adet kırmızı çili biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sumak tohumu
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı doğranır, tuzlu suya ıslatılır.
Sumak tohumları yarım bardak suya ıslatılır.
Soğan, sarımsak fazla küçük olmayacak şekilde doğranır, pişirme tenceresine aktarılır.
Biberler ince dilim halinde doğranır, tencereye eklenir.
Domatesler küçük küpler halinde doğranır, yarısı tencereye eklenir.
Üzerine acısı çıkan patlıcanlar iyice silkelenerek tencereye konur, onun da üzerine kalan doğranmış domatesler eklenir, tuz serpilir.
Salça biraz suda ezilir, üzerine sıvı yağ eklenerek karıştırılır, tencereye eklenir.
Tencere ateşe oturtulur, bir süre sonra sumak suyu süzülerek tencereye eklenir.
Patlıcanlar pişince ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
|
|
Ekşili Patlıcan Tarifleri Kuru Kabak Tarifleri
|
|