| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ekşili Köfte (Osmaniye) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116397 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016 
3,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
1 su bardağı tepeleme ince bulgur
 
1 yumurta
 
4,5 su bardagı su
 
Et bulyon
 
1 su bardağı un
 
Nane
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
1 adet limonun suyu
 
1 Çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
 
Bulgur, salça, un, yumurta bir kapta yoğrulur. Su katarak kıvamınını buluncaya kadar yoğrmaya devam edilir. Kıvamı bulunca hamurdan nohut büyüklüğünde kopartılarak yuvarlayıp koyulur. Şekli vermek için iki elin arasında ileri geri yaparak yuvarlanır. Suyu tencere koyup kaynamaya ırakıp, et suyunu, limon suyunu, tuzu eklenir. Nohut ve köfteleri de katarak kısık ateşle kaynatılır. Üzerine naneli, bibrli yağı yakıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
Ekşili Köfte Çorbası (Osmaniye) | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183277 
Gönderme Tarihi: 31.May.2025 
67 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Dış malzemesi:
 
2,5 su bardağı köftelik bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
1 adet yumurta akı
 
1 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
250 gr çiğ köftelik et
 
Suyu için:
 
2,5 su bardağı su
 
2,5 su bardağı et suyu
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 fincan pirinç
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
 
Bulgur, irmik ve tuz karıştırılır. İçerisine bir su bardağı ılık su ilave edilir. Bu karışım bir süre bekletilir.
 
İçerisine biber salçası, pul biber ve kimyon ilave edilip yoğrulur.
 
Daha sonra dövülmüş et ve un ile bir süre daha yoğrulur.
 
Hamur kıvamına geldiğinde bulgurlu harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparılıp elin içerisinde yuvarlanır.
 
Ayrı bir tencereye sıcak su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca et suyu, haşlanmış nohut, pirinç, domates salçası ve tuz eklenir.
 
Pirinçler haşlandıktan sonra köfteler ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
 
Üzerine sıvı yağda kavrulmuş nane, biber salçası ve pul biber sosu dökülür. Kapatmaya yakın nar ekşisi ilave edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ekşili Köfte (Osmaniye) Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |