|
|
Ekşili Kebap (Kilis) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9724
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
7,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gr yağsız köftelik kıyma
150 gr çekilmiş kuyruk yağı
20 arpacık soğan
1 büyük patlıcan
1 patates
1 arnavutbiberi
2 çorba kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı domates suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
6-7 dal maydanoz
4 pide
Tuz, karabiber
1. Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin. Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.
2. Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin. Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Ekşili Kebap (Kilis) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176777
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mehmet Asya
Koyun kaburga ya da küreğinden az yağlı et zıhla çekilir.
Kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulup sakızlaştırılır.
Misket büyüklüğünde yuvarlanır.
Tepsi zeytinyağı ile yağlanır. Köfteler tepsiye bırakılır.
Odun fırınında 10 dakika kadar yarım pişirilir.
Diğer yanda kuyruk yağı zırhla çekilir, eritilir, kıkırdakları çıkarılır.
Kıyma miktarında soğan kıyılır ve bu yağa atılır.
Soğanlar pembeleşince köfteler aktarılıp çevrilir.
Toz Kilis biberi (kırmızı biber), karabiber ve tuz eklenir.
Koyu domates salçası katılır, su verilir.
Kaynayınca domates ve yeşilbiber doğranır, yeniden kaynadığında nar ekşisi eklenir ve pişmeye bırakılır.
Pideler, üzerlerine tereyağı sürülüp doğranır, servis tabağına yerleştirilir, özerine yemek döşenir, bunun da üzerine maydanoz serpilir.
Not: Kilis mutfağının ana yemeklerinden olan ekşili kebap bir kasap yemeğidir ve siparişle yapılır. Genellikle bu şekilde 2 aşamalı olarak yapılır; ilkin fırında az pişirilir, sonra tencereye alınıp pişme tamamlanır. İstenirse pideler tereyağı sürüldükten sonra kızartılabiliyor.
|
|
Ekşili Kebap (Kilis) Tarifleri Hünkar Beğendi Tarifleri
|
|