|
EKŞİLİ KABAK |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2015
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 çorba kaşığı salça
100 gr mercimek
1 baş sarımsak
1 avuç nohut
2 baş soğan
1 kg kabak
2 adet limon
kuru nane
margarin
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıydığınız soğanları yağda öldürün, salça ekleyip biraz daha pişirin. Halka halka kestiğiniz kabakları ve önceden haşladığınız mercimek ve nohudu, 2 bardak sıcak su ve tuzla birlikte tencereye katıp, pişirin. Yemeği ateşten almadan 5 beş dakika önce üzerine, havanda dövüp limon suyuyla karıştırdığınız sarımsaklı sosu dökün, iki kaşık kuru nane gezdirin ve ateşten alın.
ML® Kabak Ekşisi (görsel)
|
EKŞİLİ KABAK |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20472
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008
3,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 Kabak
1/2 limon
1/2 Su bardağı nohut
4-5 Diş sarımsak
250 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 orta boy domates
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Buyuk soğan
Nohutu akşamdan üç su bardağı su ile ıslatıp etle beraber pişiriniz. Pişmesine yakın kuşbaşı doğranmış kabağı ve diğer malzemeleri katıp yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Limon suyu ilâve edip bir kaç taşım kaynatınız.
ML® Kabak Ekşisi için tıklayın
|
Ekşili Kabak |
|
hasbir
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc27136
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008
3,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilo kabak
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak nohut
Sarımsak
Limon
Biber salçası
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları soyarak kare şeklinde doğruyoruz. Soğanları doğruyor ve bir tavaya zeytinyağı koyarak soğanları kavuruyoruz. Salçayı ve kabakları sotelenen soğanların üzerine koyuyoruz. Haşlanan nohutları, yeşil mercimeği, soyup doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz. Biraz tuz ekerek pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra rendelenmiş sarımsakları ve limon suyunu çorbaya ekliyoruz. Son aşamada kuru nane ekiyoruz ve servis yapıyoruz.
|
EKŞİLİ SAKIZKABAĞI |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53809
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sakızkabaklarmm üzerini iyice kazıyınız. Bu kazınan kabakları enine ya da boyuna doğrayınız. Una bulayarak silktikten sonra yanmış kızgın zeytinyağında nar gibi olana kadar kızartınız. Ayrıca nar gibi kızarmış halka halka soğan ile tencereye düzgün bir biçimde diziniz. Üstüne tuz, biraz şeker ekip su ve sirke ekleyiniz. İlık gibi olana ve suyu bir miktar azalana dek pişiriniz. Daha sonra başka bir tabağa tersyüz ediniz. Soğuyunca sofraya koyarak yeyiniz.
|
Ekşili Kabak |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74781
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Orta boy su kabağı
1 orta boy soğan
1 su bardağı nohut
5 bardak su
1 kaşık salça
1 kaşık biber salçası
300 g dana ya da kuzu eti
Tuz
Karabiber
Kekik
Düdüklü tencerede soğanı kavuruyoruz. Ardından eti kavuruyoruz. Arkasından salçaları baharatları atıyoruz. Pişince kabakları atıyoruz. Hafif kavurduktan sonra nohut ve suyu koyup kaynatıyoruz.
|
Ekşili Nohutlu Kabak |
|
çıtır çıtır
Aşçı
Kayıt: 25.05.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107922
Gönderme Tarihi: 27.May.2015
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet domates
3 diş sarımsak
1.5 çay kaşığı tuz
4 yaprak ince kıyılmış yeşil nane
1 adet limon suyu
3.5 su bardağı su
Malzemeler üst üste konacak kesinlikle kavrulmayacak. Ocak kapalıyken tencereye yağı koyun. Soğanı ve salçayı ekleyin birbirine karışsın diye karıştırın. Soğanın üzerine doğranmış kabakların tamamını koyun. Kabakların üzerine haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimekleri koyun. Üzerine nohutu ekleyin. Nohutların üzerine doğranmış domates ve kıyılmış sarımsakları ekleyin. Tuz, limon suyu ve ince kıyılmış yeşil naneyi ekleyin. 3,5 su bardağı suyu ekleyin, ocağa koyun. Kısık ateşte yavaş yavaş pişsin. Kabaklar pişince ocaktan alın.
|
Ekşili Kabaklama |
|
gülyüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118801
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
3,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nilgün Çetin
½ kilogram kış kabağı
1 adet orta boy soğan
4 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı salça
Aldığı kadar et suyu ya da su
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Tuz
Karabiber
Pul biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Kabak soyulup küp doğranır ve pişen etlere ilave edilir. Sarımsaklar halka, soğanlar da küp doğranıp eklenir. Salça ve baharatları koyup, sebzelerin üzeri örtülünceye kadar et suyu eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya haşlanmış nohutlar da katılır ve 15 dakika daha pişirilir. Üzerine ısınmış sıvı yağda kavrulan kuru naneyi ekleyip sıcak servis edebilirsiniz.
|
|