| 
 
| 
 
 
 | 
 
EKŞİLİ CİĞER | 
 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10029 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
4,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme :
 
1 tane   koyun  karaciğeri 
 
3-4 tane hıyar turşusu
 
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
3-4 dal maydanoz
 
1  domates
 
2  çorba kaşığı  sirke
 
karabiber, tuz
 
 
Yapılışı :
 
Temizlenip yıkanarak kurulanan ve zarı soyulan ciğer, yarım parmak kalınlığında dilimlere ayrılır. Dilimlerin enli olmaması için bıçak yatık şekilde tutulur. Soyulan domates ve kornişon ayrı olarak ince ince kıyılır. Sarmısak ayıklanır, çentilir. Yemekten yarım saat kadar önce ciğer, tuzu - biberi konulduktan sonra una bulanır. Büyükçe bir tavada 5 kaşık zeytinyağı hafifçe kızdırılır. Ciğerin hepsi birden tavaya konur. Fazla kurutmadan, yağı da yakılmadan kızartılır ve bir tabağa alınır. Sonra tavanın içine 2 kahve kaşığı un konur. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra domates ve sarımsak katılır. Biraz da bu şekilde karıştırılıp 1,5 bardak su, sirke ve kornişon eklenir. Biraz daha tuz konur. Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ciğerin üzerine dökülür. Kıyılmış maydanoz da serpilerek servis yapılır.
  
 | 
 
Ekşi Soslu Ciğer | 
 
  | 
Vahşi Batı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Karaburun İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16672 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2007 
3,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet kuzu ciğeri
 
5 adet kornişon turşusu
 
1 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 kahve fincenı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
 
1 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ciğerin zarı alındıktan sonra yarım parmak kalınlığında doğranır, zeytinyağında kızartılır, bir kenara çıkartılır. Aynı yağdas un, sararana kadar kavrulur, rende domates, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış turşu eklenir, bir kaç kez çevrilir, üzerine su, sirke ve tuz katılır, ateşten alınır. Hazırlanan sos kızarmış ciğerlerin üzerine gezdirilir.
  
 | 
 
Ekşili Çiğer | 
 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156668 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 koyun karaciğeri
 
1 domates
 
3-4 adet salatalık turşusu
 
4-5 dal maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 kaşık un
 
1 kaşık sirke
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Ciğeri yıkayıp temizledikten sonra kurulyıp zarını çıkarıp küçük parça halinde kesilir. Sonra enlemesine bıçak sırtı kalınlığında kesilir, tencere konur. Diğer tarafta domateslerin kabukları soyulur ve küçük doğranır. 1 yükçe bir tavada yağı hafifçe kızdırdıktan sonra ciğerleri koyup suyu çekil ceye kadar kavrulur. Sonra unla domatesleri, karabiber, tuz ve doğramı sarmısaklar eklenir. Hepsi biraz karıştırılır, 1 bardak sıcak su eklenir ve biı kaynatılır. Tabağa alınır. Yanma doğranmış salatalık turşusu, doğranr maydanoz ve kızarmış patates konarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
EKŞİLİ CİĞER Tarifleri Bumbar Tarifleri
 | 
 
 
 
 |