| 
 
 
 | 
Ekşili Bamya | 
  | 
tuzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136140 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018 
931 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo bamya
 
1 büyük soğan
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 etli kırmızı biber
 
1 baş sarmısak 
 
1 limonun suyu
 
1 kahve fincanı nar ekşisi
 
Yarım su bardağı su
 
Kaya tuzu
 
 
Bamyaları yıkayın, ayıklayın, bol sirkeli suda yarım saat bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın, bir tencerede yağla birlikte soteleyin.
 
Sarımsakları ince kıyıp içine koyun, bir iki çevirin. Kırmızı biberi ekleyip, 3 dakika daha soteleyin. Bamyaları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ekleyin. Yarım bardak sıcak suyu üzerinde gezdirin ve 10 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ekşili Bamya | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166110 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ayıklanmış bamya
 
1 bardak haşlanmış nohut
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
5 diş sarımsak
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
 
 
Soğanı yemeklik şekilde doğrayın. Domatesleri de soyup küp küp doğrayın. Sıcak suya limon tuzunu koyup, erimesi için bir süre bekletin. Bir tencereye zeytinyağı dökün ve soğanı 2 dakika kavurun. Ardından bamyayı, sarımsakları, haşlanmış nohudu ve küp şekilde doğranmış domatesleri ilave edin. Suda erittiğiniz limon tuzunu ve tuzu ekleyin. Yemeğin altını kısıp kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika karıştırmadan pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |