|
Ekşili Bamya |
|
tuzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc136140
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
804 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bamya
1 büyük soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 etli kırmızı biber
1 baş sarmısak
1 limonun suyu
1 kahve fincanı nar ekşisi
Yarım su bardağı su
Kaya tuzu
Bamyaları yıkayın, ayıklayın, bol sirkeli suda yarım saat bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın, bir tencerede yağla birlikte soteleyin.
Sarımsakları ince kıyıp içine koyun, bir iki çevirin. Kırmızı biberi ekleyip, 3 dakika daha soteleyin. Bamyaları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ekleyin. Yarım bardak sıcak suyu üzerinde gezdirin ve 10 dakika kadar pişirin.
|
Ekşili Bamya |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166110
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo ayıklanmış bamya
1 bardak haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Soğanı yemeklik şekilde doğrayın. Domatesleri de soyup küp küp doğrayın. Sıcak suya limon tuzunu koyup, erimesi için bir süre bekletin. Bir tencereye zeytinyağı dökün ve soğanı 2 dakika kavurun. Ardından bamyayı, sarımsakları, haşlanmış nohudu ve küp şekilde doğranmış domatesleri ilave edin. Suda erittiğiniz limon tuzunu ve tuzu ekleyin. Yemeğin altını kısıp kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika karıştırmadan pişirin.
|
|