| 
 | 
| Ekşi Lahana Yemeği (Bayburt) | 
|  | barikat Aşçı
 
  
 Kayıt: 21.11.2019
 Mesajlar: 19
 Şehir: Tokat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146951 Gönderme Tarihi: 12.Tem.2020
 1,566 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. salamura beyaz lahana
 1 kg. kurutulmuş kemikli parça et
 2 adet kuru soğan
 150 gr. tereyağı
 1 yemek kaşığı salça
 200 gr. ince bulgur
 1 çay kaşığı pul biber
 
 Yemeklik doğranmış soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
 Daha sonra sırasıyla salça, et parçaları ve lahana eklenerek kavrulur.
 Bulgur eklenerek haşlanmış olan etin suyunda 5 dk. kadar pişirilir.
 Yeterince sıcak su ile birlikte pul biber ve tuz eklenerek hafif karıştırılır.
 Tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 40-45 dk. kadar çok yüksek olmayan ateşte pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.
 
 Not: Yemek ne çok sulu ne de tam olarak suyunu çekmiş şekilde olmamalıdır. Lahanalar zırhla doğranarak bir kavanoz içerisinde tuzlanıp 1 hafta kadar suda bekletilir.
 
 
  
 
 | 
| Ekşi Lahana (Bayburt) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51920 Gönderme Tarihi: 22.May.2010
 3,131 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram parça kuşbaşı
 1 kilo ekşi lahana (salamura)
 1 su bardağı bulgur
 2 yemek kaşığı böbrek yağı
 1 su bardağı bulgur
 1 adet kuru soğan
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 2 yemek kaşığı salça
 Tuz
 
 Yağı eritin, soğanları ince doğrayın ve kavurun. Etleri ilave edin. Etler kendi sularını salıp çekinceye kadar kavurun. Bir su bardağı su ekleyip etler suyunu çekene kadar çok kısık ateşte pişirin,tuz ve biberle lezzetlendirin. Ekşi lahana bulgur ve salçayı etlere ilave edin.3 bardak sıcak su ile birlikte lahanalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeğiniz 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapın.
 
 
 | 
| Ekşi Lahana (Bayburt) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31480 Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
 7,717 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 250 gr parça et veya kavurma
 1 kg ekşi lahana (Salamura)
 1 su bardağı bulgur
 2 yemek kaşığı böbrek yağı
 1 adet kuru soğan (orta)
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 2 yemek kaşığı salça (domates)
 1 tutam tuz
 
 Su ile et yaklaşık 20 dakika haşlanır. Önce üzerine bulgur ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır, sonra küçük küçük doğranmış ekşi lahana eklenir. Bir başka kapta soğanlar pembeleşinceye kadar yağ,kırmızı biber, salça karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ekşi lahananın içerisine konulur, kavurma ile pişiriliyorsa bu aşamada ilave edilir ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |