| 
 
 
 | 
Ekmekli Yumurta | 
  | 
Berat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17348 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007 
3,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bayat ekmek, 
 
200 gram margarin, 
 
100 gram tereyağı, 
 
1 adet soğan, 
 
3 adet yumurta, 
 
tuz, 
 
karabiber, 
 
1 çay bardağı süt
 
 
Ekmeği kuşbaşı doğrayın. Ayrı bir tencerede soğanı, ölçüleri verilmiş olan margarin ve tereyağda pembeleşinceye kadar kavurun. İçine ekmekleri koyun. Kısık ateşte kavurun.
 
Üzerine sütü dökün. 1-2 kere karıştırın. Yumurtaları ilave edin. Tuz ve karabiberini koyun. Son bir kez daha karıştırın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
EKMEKLİ YUMURTA | 
  | 
sinbat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.03.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22637 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008 
2,830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 adet yumurta
 
6-7 dilim ekmek
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları tuz ile çırpın. Ekmek dilimlerinin 2 yüzünü de yumurtaya bulayıp kızartın.
  
 | 
Ekmekli Yumurta | 
  | 
onur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24619 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
4 adet kızarmış tost ekmeği
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı katıyağ
 
Yeteri kadar tuz, karabiber, nane
 
 
YAPILIŞI:
 
Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup, delmeden çıkarınız. Bir tava içine katı yağı koyup eritiniz. Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek eskilde tavaya koyup kızartınız. Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz. Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız. Tavanın üzerini kapatıp, beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz. Sanlar hafifçe sertleşince ateşten alınız. Tuzunu, karabiberini, nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Ekmeklerde yuva açarken sakın delmeyiniz. Dilimler biraz kalın olmalıdır. İsteyen ekmeği ızgarada kızartıp teflon tavada yumurtaları kırıp pişirebilir. Yumurtaya karabiber yakışır unutmayın.
  
 | 
EKMEKLİ YUMURTA | 
  | 
cumhur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41966 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009 
3,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
8 yumurta
 
1 tutam tuz
 
3 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 dilim francala ekmeği
 
1 tatlı kaşığı maydanoz
 
 
Hazırlanışı:
 
Yumurtaları çırpın. Tuz serpin, bir tavada küçük parçalar halinde doğranmış ekmekleri biraz yağla kızartın. Bu yağı dökün. Yumurtaları aynı tavada tereyağıyla hafifçe karıştırarak pişirin. Ateşten indirmeden ekmekleri ve kıyılmış maydanozu katın.
  
 | 
Ekmekli Yumurta | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164933 
Gönderme Tarihi: 19.May.2022 
267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
3-4 dilim bayat ekmek
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Tuz
 
Sıvı yağ ya da tereyağı
 
 
Ekmekleri küp küp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, süt, peynir ve tuzu karıştırıyoruz. Kızaran ekmeğin üzerine döküyoruz. Bir tarafı iyice pişince kapak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.
  
 | 
Tavada Ekmekli Yumurta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168043 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2022 
428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı beyaz peynir
 
 
Bayat ekmeği dilimleyerek kenarlarını kesip çıkarın ve ince küp halinde doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Ekmek parçalarını tavaya yayarak kızartın. İçine beyaz peyniri ufalayarak serpin. Üzerine yumurtaları kırın ve süsleyin. Servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |