Kısa URL: https://ml.md/lc81248
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
12 Dilim tost ekmeği
3 Çay Tabağı ÇEKİLMİŞ CEVİZ
1 Tutam tuz
1,5 Su Bardağı su
1 Çay Bardağı süt
1,5 Su Bardağı toz şeker
1 Çorba Kaşığı limon suyu
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırın. Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerinin kenarlarını bıçakla keserek çıkarın. Derin bir tabakta yumurtaları çırpın. Süt ve bir tutam tuz ekleyip iyice karıştırın. Sanayağı tavada eritin. Ekmek dilimlerini yumurtalı süte bulayıp iki taraflı kızartın. Yağını iyice süzdürerek tavadan alıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Üzerlerine çekilmiş ceviz serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc79232
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
1,571 defa indirildi / yazdırıldı
150 Gr Sana Mutlu Aile
200 gr kaymak
1 Tatlı Kaşığı limon suyu
1 Kg. su
8 Adet bayat ekmek dilimleri
1 Kg. Şeker
Önce sanamız ile ekemk dilimreini geniş bir tavada alt üsüt ederek hafi kızartalım .Ekmek dilimlerimizi geniş bir fırın tepsisine alalım. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirelim. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatalım. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirelim. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirelim. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc77009
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012
1,529 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
1 Tutam tuz
1 Paket etimek
1 Kahve Fincanı su
1 Çay Bardağı toz şeker
3 Çorba Kaşığı buğday nişastası
5 Su Bardağı süt
2 Su Bardağı şeker
2 Kahve Fincanı süt
1 Paket krem şanti
2 Su Bardağı kaynar su
Şekeri ve kaynar suyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatalım ve bir tepsiye bütün etimekleri dizelim üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim. Süt toz şeker tuz su ve nişastayı bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.sonra yağı ekleyip mikserle karıştıralım. şerbetlenmiş etimeklerin üzerine spatula yardımı ile yayalım.buzdolabında ne kadar uzunkalırsa o kadar iyi servis yapacağımız sırada kremşantiyi 2 kahve fincanı sütle hazırlayıp üzerine sürüyoruz ve isteğe göre hindistan cevizi ile süslüyoruz.