Kısa URL: https://ml.md/lc123570
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017
1,082 defa indirildi / yazdırıldı
Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir. Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.
1 adet bayat ekmek
1 kâse yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği küp şeklinde kesin. Sarımsağı ezerek yoğurda karıştırın. Salçayı 3 su bardağı su ile eritip kaynatın ve tuzunu ekleyin. Ekmek dilimlerini servis tabağına dizin. Üzerine salçalı suyu gezdirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek yayın. Tereyağında biberi soteleyerek en üste döküp servis yapın.