| 
 
 
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5280 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tek ekmek kadayıfı
 
Şurubu;
 
6 su bardağı tepeleme tozşeker
 
5 bardak su
 
1/2 limon
 
 
Bir çift ekmek kadayıfını bıçakla ortadan ikiye ayırın. Tek ekmek kadayıfının kızarmış yüzünü alta getirerek kenarlı büyücek bir bakır tepsiye yerleştirin. Üzerine de 5-6 bardak sıcak su döküp, kapalı olarak 15-20 dk kabarmasını bekleyin.
 
Ölçülü şekerle suyu 5 dk kaynatın ve limon sıkıp ateşten indirin. Şuruptan bir kepçe alıp bir tavaya koyun. Ateş üzerinde koyu pekmez rengine dönüşünceye dek kaynatın. 1/2 bardak su ekleyip bu renkli şurubu, ana
 
şuruba katarak rengini sarartın.
 
Kadayıfın suyunu iyice süzdürün. Kalan suyu da bir peçete bastırarak alın. Kadayıfın ortasından çaprazlama birer kesik yapın. Tepsiyi, kısık dereceye ayarlı fırın ocaklarının üzerine yerleştirin. Ateş tepsinin çevresine
 
dağılmalıdır. Şurubu üzerine boşaltın ve arada kenarındaki şurubu üzerine gezdirerek kaynatın. Şurup koyulaşınca ateşten indirin.
 
Tatlı ılık haldeyken üzerine kadayıf tepsisini koyup ters çevirin. Kadayıfı üçgen ya da kare biçiminde dilimleyip üzerine birer parça kaymak koyarak servis yapın.
 
 
 ML® Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için tıklayın 
 
 
  
 | 
EKMEK KADAYIFI | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8185 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
3,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
2,5 su bardağı su
 
1 kilo şeker
 
250 gram kaymak
 
 
Pişireceğimiz tepsiye kadayıfın kırmızı yeri alta gelmek üzere konur, üzerine on su bardağı kaynar su ilâve edilir. Üzerine kapak koyarak yarım saat büyümesi için bırakılır. 750 gram şekerle üç su bardağı su kaynatılır, yarım limon sıkılır. Kadayıfın suyu alındıktan sonra kaynattığımız şeker kadayıfın üzerine verilir. Orta ateşte pişirmeye başlanır. Pişirirken !bir kepçe ile etrafından alınan, ortasından alınan şeker de üzerine gezdirilir. Şekeri çektikten sonra ateşten alınır. Soğuduktan sonra tabağa çıkarılır. Üzerine kaymak konur.
 
 
 ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın 
 
ML® Kadayıf Yuvası (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "yemek aşkı" tarafından gönderildi. 27.10.2016
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
yemek aşkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120570 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016 
1,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnsan ve Ekmek
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
2 bardak su 
 
600 gram toz şeker 
 
 
Ekmek kadayıfını yuvarlak bir tepsiye koyarak, hafif ateşte biraz su ile pişirin.
 
Kadayıf bu sırada hem yumuşar hem de gittikçe genişler. Parmak ile üzerine basıldığı zaman yumuşamış olduğunu görünce ateşten indirerek suyunu süzün.
 
Temiz bir bez üzerine koyarak her tarafını bezle sarın ve üzerine hafif bastırarak fazla sularını alın.
 
Bu defa tekrar tepsiye koyarak üzerine yarım kilo su ve 600 gram şeker ile yapılmış şurubu kadayıfın üzerine bir kepçe ile yavaş yavaş dökün ve hafif ateşte kaynatın.
 
Şurup kaynadıkça kadayıf da kıvama gelmiş olur. O zaman kadayıfı tabağa alın.
 
Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143677 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
5 su bardağı toz şeker
 
8 su bardağı su
 
 
Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koyun. 4 bardak ılık suyla ıslatın. 3 saat kadar bekletin. Üzerine kağıt havluyla bastırarak suyunu alın.
 
1 su bardağı toz şekeri, 2 yemek kaşığı suyla bir tavaya alın. Orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak karamelize edin. Rengi kahverengi olunca, 1 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Ekmek kadayıfının üzerine dökün.
 
4 su bardağı toz şekerle, 8 su bardağı suyu kaynatarak, şerbeti hazırlayın. Ekmek kadayıfının üzerine, her tarafına eşit gelecek biçimde şerbeti dökün. Ocağın üstünde çok kısık ateşte, üstü kapalı olarak 60 dakika pişirin. Arada bir yan tarafındaki şerbeti kaşıkla alarak, üzerine gezdirin. Kapağını açıp, 20 dakika daha pişirin.
 
Soğuduktan sonra, arzu ederseniz krema ya da kaymakla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145831 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019 
724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
 
7 su bardağı su
 
Şurubu için:
 
½ su bardağı toz şeker
 
½ su bardağı su
 
½ tatlı kaşığı limon suyu
 
Üzeri için:
 
2 lüle kaymak
 
 
Kenarları 4-5 parmak yüksekliğinde yuvarlak bir tepsiye ekmek kadayıfı kırmızı tarafı alta gelecek şekilde yerleştirilir. 
 
Kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 7 bardak su katılır ve 15-20 dakika bekletilir. 
 
Suyu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırılarak kadayıftaki fazla su çektirilir, bu işlem tekrarlanarak bütün su çektirilir. 
 
Diğer taraftan bir tencereye toz şeker, su ve limon suyu koyularak şurup hazırlanır. 
 
Şekerin su içinde erimesi sağlanarak şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. 
 
Şurup koyulaşınca kadayıfların üstüne dökülür. 
 
Soğuduktan sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Oyalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2020 
Mesajlar: 31 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150320 
Gönderme Tarihi: 04.May.2020 
713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
3 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Karamelli şerbet için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
Kreması için:
 
2, 5 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
4 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ederek karıştırın.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirin.
 
Kek soğuduktan sonra 3 bardak şeker ve 3 bardak kaynar su ile karameli hazırlayın.
 
Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritin, iyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar su dökün. Suyu kattığınızda şeker katılaşacak, şeker tekrar eriyene kadar kaynatın.
 
Krema için hindistancevizi ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin ve piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırptıktan sonra soğumaya bırakın.
 
Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün, önce alt kısmı tekrar pişirdiğiniz tepsiye koyun.
 
İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetinin yarısını alt kısma döküyoruz.
 
Ortaya kremanın hepsini dökün ve üzerine yayın.
 
Üst kısmı da yerleştirilip kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek şekilde dökün.
 
Buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur. Üzerine isteğe göre kaymak ya da krem şantiyle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153401 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2020 
606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kek için:
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 kahve fincanı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
 
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.
 
Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırın.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
 
Kek soğuduktan sonra 3 bardak şeker ve 3 bardak kaynar su ile karameli hazırlayın.
 
Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritin.
 
İyice sıvı hale gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar suyu dökün.
 
Suyu kattığınızda şeker katılaşacak, şeker tekrar eriyene kadar kaynatın.
 
İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbeti hazırladığınız kek dökün.
 
Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
 
Servis ederken üzerinde kaymak ve fındık ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169858 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023 
265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1 adet kuru ekmek kadayıfı
 
3 litre su
 
Şurup:
 
1 su bardağı toz şeker
 
0,5 su bardağı su
 
2 - 3 yemek kaşığı limon suyu
 
5 su bardağı su
 
6 su bardağı toz şeker
 
Krema:
 
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
 
2 su bardağı süt
 
25 g margarin
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
0,5 çay bardağı öğütülmüş antepfıstığı
 
 
Ekmek kadayıfını kendi çapından daha büyük, alüminyum veya çelik bir tepsiye kabuk kısmı alta gelecek şekilde koyun. 3 litre suyu kaynatıp üzerine dökün ve 1 saat bekletin. Süre sonunda tepside kalan suyu dikkatlice dökün. Ekmek kadayıfının kırılmamasına özen gösterin. Kağıt havlu ile ekmek kadayıfının üzerine hafif bastırarak fazlalık suyu çektirin.
 
1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı su ve limon suyunu bir kaba alın, orta ateşte karamel rengi oluncaya kadar kaynatın. Daha sonra 5 su bardağı su ve 6 su bardağı toz şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, bekletmeden ekmek kadayıfının üzerine kepçe ile dökün. Tepsiyi ocağa alın, orta ateşte arada tepsiyi çevirerek yaklaşık 1,5-2 saat kaynatın. Şurubunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
2 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğumuş tavukgöğsünü mikser ile 2 dakika çırpın, krem şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Antep fıstığını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Bu karışımı krema sıkma torbasına doldurun.
 
Ekmek kadayıfını dilimleyip üzerine hazırladığınız kremadan sıkın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171484 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2023 
199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
6 su bardağı toz şeker
 
6 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
Üzeri için:
 
1 kutu kaymak
 
Fıstık içi
 
 
Büyük bir tepsinin ortasına ekmek kadayıfını koyun. Üzerine 3 su bardağı ılık suyu yavaşça her yerine gelecek şekilde dökün. İyice çekmesi için yarım saat bekletin. Diğer bir tarafta tencerede 6 su bardağı şeker ve 6 su bardağı suyu koyup karıştırarak kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave edip karıştırın. Ekmek kadayıfı bütün döktüğünüz ılık suyu çekmiş olmalı. Bir kağıt havluyla ekmek kadayıfına bastırarak fazla suyunu alın. Ardından kısık ateş üzerine tepsiyi çevire çevire ve azar azar şerbeti verin. Şerbeti verirken kaşıkla hafifçe bastırıp kadayıfın tüm tepsiyi doldurmasını sağlayın. Böyle olduğunda ocaktan alıp tamamen şerbeti çekmesini ve soğuması için bekletin. Ardından dilimleyip arasına veya üstüne kaymak koyarak ve üzerini fıstıkla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177092 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2024 
195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 adet hazır ekmek kadayıfı
 
4 su bardağı toz şeker
 
8 su bardağı su
 
Yarım limon
 
Kaymak
 
Ceviz veya antepfıstığı
 
Ekmek kadayıfını ıslatmak için:
 
2 su bardağı ılık su
 
 
Öncelikle ekmek kadayıfını paketinden çıkartın. İki kat halinde satılan kadayıfı 2 su bardağı su ile ıslatıp, bir kenarda bekletin. 1 su bardağı toz şekeri teflon bir tavaya aktarın. Kısık ateşte, aralarda hafif bir şekilde karıştırarak toz şekeri karamel haline getirin. Derin bir tencerede kalan toz şekeri ve şerbet yapımında kullanacağınız suyu kaynatın. Kaynamakta olan şerbet karışımına limon suyunu ve  karamel haline gelmiş şeker ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla erimesi için hızlıca karıştırın. Karamel sayesinde kahverengi bir renk alan şerbeti kısık ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ekmek kadayıfının suyunu bastırarak çıkartın. Ekmek kadayıfını pişirme tepsisine alın ve ocak üzerine yerleştirin. Diğer ocakta, kısık ateşte kaynamaya devam eden şerbet karışımından kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Şerbeti kadayıfın içine çekmesi için aralarda dinlendirin. Kısık ateşte, tatlının altının yanmaması için; tepsiyi aralarda döndürüp tüm şerbeti azar azar eklemeyi sürdürün. Şerbetini çeken tatlıyı dilimledikten sonra ceviz veya antepfıstığı ve kaymak ile süsleyip, servis edebilirsiniz. Dilerseniz kaymağı arasınada sürebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182524 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2025 
78 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
Ön maya için:
 
1/2 çay bardağı ılık su
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı pekmez
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
Hamur için:
 
2 adet yumurta
 
60 gram tereyağı (yumuşamış)
 
2 yemek kaşığı pekmez
 
1 çay bardağı ılık su
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
6 çay bardağı un
 
Islatmak için:
 
1 yemek kaşığı pekmez
 
2 su bardağı su
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Derin bir karıştırma kabında ılık suyu, kuru mayayı, pekmezi ve unu karıştırın.
 
Karışımdan sonra 10 dakika bekletin.
 
Köpürüp kıvam aldığında ön maya hazır demektir.
 
Ön mayanın üzerine yumurtaları, pekmezi, ılık suyu, tuzu ve tereyağını ekleyin.
 
Karışımı mikserle en az üç dakika çırpın.
 
Ardından unu ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin.
 
Hamuru spatula veya tahta kaşıkla 2 dakika çırpın.
 
Hamurun iyice karıştığından emin olun.
 
Hazırladığınız hamuru, üzerine temiz bir örtü örtüp 40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
 
Büyük bir tepsiye yarım çay bardağı sıvı yağ dökün.
 
Mayalanan hamuru tepsiye alın.
 
Elinize sıvı yağ sürüp hamuru katlayarak havasını çıkarın.
 
Hamuru ters çevirin ve tepsiye yayın.
 
Tepsi mayası için hamuru 30 dakika daha dinlendirin.
 
Hamur kabardıktan sonra, önceden ısıtılmış 190 derece alt-üst ayar fırında, altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 
Ekmek kadayıfı piştikten sonra, fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
 
Ekmeği ıslatmak için pekmez ile suyu karıştırın.
 
Karışımı, ekmeğin her yerine azar azar dökün.
 
Şekerin tamamını bir tencereye alıp karıştırarak eritin ve karamelize olmasına izin verin.
 
Şeker eridikten sonra, sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin.
 
Ocağın üzerine alıp 25 dakika boyunca kaynatın.
 
Şerbet iyice koyulaştığında ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
 
Şerbetin ilk sıcağı çıktıktan sonra, ekmeğin üzerine azar azar dökün.
 
Şerbeti yavaşça ve eşit bir şekilde dökmeye özen gösterin.
 
Ekmek kadayıfını en az 2 saat beklettikten sonra, üzerine kaymak ekleyerek soğuk veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182838 
Gönderme Tarihi: 01.May.2025 
109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim bayat ekmek (ekmek kadayıfı ya da ince dilimlenmiş ekmek)
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı toz fıstık (isteğe bağlı, süsleme için)
 
Şerbet İçin:
 
3 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
İlk olarak şerbet için, bir tencereye su ve şekeri alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatın.
 
Ekmeği, şerbeti çekmesi için küçük parçalara veya dilimlere ayırın.
 
Tereyağını bir tavada eritip ekmekleri önceden kızartın.
 
Kızaran ekmekleri bir tepsiye dizin.
 
Süt, şeker ve vanilini bir tencerede karıştırıp kaynatın ve ekmeklerin üzerine dökün.
 
Ekmekler sütü iyice çekene kadar bekleyin. Ardından şerbeti de üzerine dökün ve iyice çekmesini sağlayın.
 
Şerbeti çekmiş ekmek kadayıfını sıcak ya da soğuk, üzerine fıstık serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183834 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2025 
44 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ekmek kadayıfı için:
 
1 adet hazır ekmek kadayıfı (orta boy)
 
5 su bardağı sıcak su (ıslatmak için)
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı toz şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
Servis için:
 
Kaymak veya kaymaklı dondurma
 
 
Hazır aldığınız ekmek kadayıfını genişçe bir tepsiye yerleştirin. 
 
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su gezdirin ve 15-20 dakika kadar yumuşaması için bekleyin. 
 
Süre sonunda fazla suyunu süzün.
 
Bir tencereye 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı suyu ekleyin. 
 
Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 
 
Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
 
Kadayıfın üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti kepçe yardımıyla azar azar dökün. 
 
Şerbetin kadayıfa iyice çekmesi için orta ateşte kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika kadar pişirin. 
 
Arada bir alt üst ederek şerbetin her yerine işlemesini sağlayabilirsiniz.
 
Tatlı piştikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
 
İyice soğuyan kadayıfı dilimleyerek, üzerine bol kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184409 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2025 
48 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır ekmek kadayıfı (yaklaşık 20 cm çapında)
 
4 su bardağı toz şeker
 
5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Servis için kaymak veya sade dondurma
 
 
Geniş tabanlı bir tencerede toz şekerin yarısını (2 su bardağı) karamelize edin.
 
Şeker altın rengine döndüğünde dikkatlice 5 su bardağı suyu ekleyin.
 
Kalan şekeri ve limon suyunu da ilave edip şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
 
Şerbeti 5 dakika kadar kaynatın, sonra ocaktan alın.
 
Hazır ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye yerleştirin.
 
Ilık şerbetin yarısını üzerine dökün.
 
10-15 dakika bekleyip şerbeti çekmesini sağlayın.
 
Kalan şerbeti azar azar dökerek kadayıfın tamamını ıslatın.
 
Tepsiyi ocağın geniş gözünde çok kısık ateşe koyun.
 
Yaklaşık 20-25 dakika boyunca altını hafifçe pişirin ve şerbetin içini çekmesini sağlayın.
 
Gerekirse tatlıyı ters çevirerek her iki tarafının da karamelize olmasını sağlayabilirsiniz.
 
Tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
 
Dilimleyerek servis yapın. Üzerine bolca kaymak ya da sade dondurma koyarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |