Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vezir Parmağı Tarifleri > Ekmek Kadayıfı (24 adet - 1,318,314 defa bakıldı)

Ekmek Kadayıfı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


EKMEK KADAYIFI

merhamet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23121
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
2,658 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
Ekmek kadayıfı
Şurubu:
5 bardak şeker
5 bardak su
Biraz limon suyu

Yapılışı:
Kadayıfı genişçe bir tepsiye koyup, üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ile ıslatın. 5 dakika bekleyip, kalan suyu süzün. Kadayıfı üçgen şeklinde dilimleyin, üzerine şerbeti dökün. Ocakta kısık ateşte şerbeti çekinceye kadar pişirin. Tabağa alınca, üzerini kaymak veya cevizle süsleyip servis yapın.


EKMEK KADAYIFI

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10880
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,648 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 tane küçük ekmek kadayıfı
6 bardak sıcak su
Şurubu:
4,5 bardak su
4,5 bardak toz şeker
3 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Kadayıf kendisinden 4 - 5 parmak daha büyük bir tepsinin içine konup (Bu esnada kadayıfın kırmızı tarafının alta gelmesine dikkat etmelidir) üzerine sıcak su konarak yarım saat kadar kadayıfın şişmesi için bir tarafa bırakılır. Bir tencereye şeker, su ve limon suyu konup koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şişmiş olan kadayıfın suyu üzerine temiz bir peçeteyi bastırıp peçete iyice ıslanınca suyunu sıkıp tekrar hafifçe bastırıp gene suyu emdirilerek kadayıfın emdiği su iyice alınır. Hazırlanan koyu şurup, bu suyu alınmış ve şişmiş olan kadayıfın üzerine dökülüp tepsi orta hararetteki ateş üstüne konur. Tepsi ateşin üstünde mütemadiyen çevrilmek suretiyle, pişirilir. Pişme esnasında şurup iyice koyulaşıp kadayıfın üzerinde şurup habbecikleri teşekkül etmeye başlayınca tepsi ateşten alınıp ılının-caya kadar beklenir. Kadayıf tepside soğutulmamalıdır. Eğer tepsi de soğuk ise tepsiye yapışır ve alırken parçalanır. Ilık iken tepside bölünüp tabaklara tevzi edilir ve üzerlerine kaymak konarak servis yapılır. Ekmek kadayıfı, bundan başka, çekirdeksiz vişne reçelinin suyu ile pişirilerek arasına, reçelin taneleri konarak VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI olarak da yapılabilir. Kayısılısı da ayni usûl ile yapılır.


EKMEK KADAYIFI

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8185
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
3,174 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet ekmek kadayıfı
2,5 su bardağı su
1 kilo şeker
250 gram kaymak

Pişireceğimiz tepsiye kadayıfın kırmızı yeri alta gelmek üzere konur, üzerine on su bardağı kaynar su ilâve edilir. Üzerine kapak koyarak yarım saat büyümesi için bırakılır. 750 gram şekerle üç su bardağı su kaynatılır, yarım limon sıkılır. Kadayıfın suyu alındıktan sonra kaynattığımız şeker kadayıfın üzerine verilir. Orta ateşte pişirmeye başlanır. Pişirirken !bir kepçe ile etrafından alınan, ortasından alınan şeker de üzerine gezdirilir. Şekeri çektikten sonra ateşten alınır. Soğuduktan sonra tabağa çıkarılır. Üzerine kaymak konur.


ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın

ML® Kadayıf Yuvası (görsel)



Fotoğraf "yemek aşkı" tarafından gönderildi. 27.10.2016


Ekmek Kadayıfı

zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc5280
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,182 defa indirildi / yazdırıldı




1 tek ekmek kadayıfı
Şurubu;
6 su bardağı tepeleme tozşeker
5 bardak su
1/2 limon

Bir çift ekmek kadayıfını bıçakla ortadan ikiye ayırın. Tek ekmek kadayıfının kızarmış yüzünü alta getirerek kenarlı büyücek bir bakır tepsiye yerleştirin. Üzerine de 5-6 bardak sıcak su döküp, kapalı olarak 15-20 dk kabarmasını bekleyin.
Ölçülü şekerle suyu 5 dk kaynatın ve limon sıkıp ateşten indirin. Şuruptan bir kepçe alıp bir tavaya koyun. Ateş üzerinde koyu pekmez rengine dönüşünceye dek kaynatın. 1/2 bardak su ekleyip bu renkli şurubu, ana
şuruba katarak rengini sarartın.
Kadayıfın suyunu iyice süzdürün. Kalan suyu da bir peçete bastırarak alın. Kadayıfın ortasından çaprazlama birer kesik yapın. Tepsiyi, kısık dereceye ayarlı fırın ocaklarının üzerine yerleştirin. Ateş tepsinin çevresine
dağılmalıdır. Şurubu üzerine boşaltın ve arada kenarındaki şurubu üzerine gezdirerek kaynatın. Şurup koyulaşınca ateşten indirin.
Tatlı ılık haldeyken üzerine kadayıf tepsisini koyup ters çevirin. Kadayıfı üçgen ya da kare biçiminde dilimleyip üzerine birer parça kaymak koyarak servis yapın.


ML® Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için tıklayın







Ekmek Kadayıfı Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri



(24 adet Ekmek Kadayıfı 1,318,314 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort