Kısa URL: https://ml.md/lc92002
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2013
1,512 defa indirildi / yazdırıldı
Handan Kaygusuzer
1 Adet Dolmalık ekmek
2 Adet Kuru Soğan
250 g Kıyma
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Demet Maydonoz
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Tuz
Sos İçin:
3 Adet Domates
2 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
Yuvarlak ekmeğin üzerini 10 cm çapında kesip çıkartalım. Ekmeğin içini tamamen boşaltıp ekmek içlerini bir tabağa ufalayalım. Bir tencereye tereyağını koyalım. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tereyağında 2 dakika kadar kavuralım. Kıyma ve ufalanmış ekmek içini ilave edip kavurmaya devam edelim. En az 10 dakika kadar kavurduktan sonra karabiber, tuz ve incecik kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatalım. Hazırladığımız harcı ekmeğin içine dolduralım. Diğer taraftan sosu için domatesleri bir başka tencereye rendeleyelim. Üzerine et suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim, tuzunu ilave edelim. Ekmeği bir teflon tavaya veya tencereye yerleştirelim. Domates sosunu ekmeğin üzerine kaşıkla gezdirelim. Çevire çevire 25-30 dakika pişirelim. Soğumadan servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc91900
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
250 g Kıyma
1 Adet Dolmalık ekmek
İsteğe Bağlı Maydanoz
İsteğe Bağlı Karabiber
İsteğe Bağlı Tuz
Ekmeğin üzerini küçük daire şeklinde açıp içini çıkaralım. Kıymayı bir tencerede kavurup ekmek içlerini ilave ederek kavurmaya devam edelim. Ardından karabiber ve tuz ekleyelim. Ekmeğin içini kıymalı harç ile dolduralım. Tencerenin içine ekmeğin yapışmaması için nohutları ve et suyunu koyalım. Ardından ekmek dolmasını nohutların üzerine koyarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Yemeğimiz hazır.