Kısa URL: https://ml.md/lc123576
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017
847 defa indirildi / yazdırıldı
Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir. Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc142787
Gönderme Tarihi: 17.May.2019
680 defa indirildi / yazdırıldı
8 dilim kepek ekmeği
2 yemek kaşığı domates püresi
6 adet sosis
20 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kekik
Küçük küçük doğradığınız sosisleri tereyağı ve domates püresiyle 3 dakika soteleyin. 2 bardak su ekleyip 5 dakika süreyle kaynatın. İnce ince doğradığınız yeşil biber, kırmızı biber ve siyah zeytinleri soteye ilave edin. En son kekik serpin.
Fırın tepsisine dizdiğiniz ekmek dilimlerinin üstüne sosisli karışımı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 175 derecelik fırında 10 dakika süreyle kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
12 dilim bayat ekmek
1 su bardağı doğranmış sosis
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 adet domates
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
Ekmek dilimlerinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sosis, yumurta, peynir, doğranmış domates ve baharatları iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine karışımı paylaştırın. Fırının ızgara bölümünde, kızarana kadar pişirin.