| 
 
 
 | 
Ekmek Çanağında Köfte | 
  | 
yanlış numara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77637 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2012 
1,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet sandviç ekmeği
 
300 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon
 
1 dilim ekmek içi
 
1 adet patlıcan
 
3 adet sivribiber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ve diğer tüm malzemeleri yoğurup minik köfteler yapın, az yağda kızartın. Patlıcan ve biberleri de doğrayıp kızartın. Sandviç ekmeklerinin içini oyun. Köfte ve sebzeleri karıştırıp ekmeklerin içine doldurun.
  
 | 
Ekmek Çanağında Köfteler | 
  | 
kırık oklava 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95227 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2014 
1,762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet minik sandviç ekmeği
 
600 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
Kimyon
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı şeker
 
 
Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Kıyılmış maydanozu, baharatları ve galeta ununu ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Minik köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Tencereye tereyağı, salçayı birlikte karıştırıp üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuzunu, şekerini ilave edin. Köfteler kızarınca da bu salçalı suyun içine alıp 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra içi oyulmuş ekmeklerin içine yerleştirin ve sıcak servis yapın.
  
 | 
Köfteli Ekmek Çanağı | 
  | 
mutfak müdavimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96865 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2014 
1,928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kekik
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
2 dilim ekmek içi
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
5 diş sarımsak
 
2 adet patlıcan
 
7-8 adet minik sandviç ekmek
 
 
Derin bir kabın içinde kıymayı ve rendelenmiş soğanı karıştırıp 10 dakika dinlendirin. Bu işlem etin daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Daha sonra içine ezilmiş sarımsağı, baharatları, ıslatılmış suyu, sıkılmış ekmek içlerini ilave edin. İyice yoğurup küçük top köfteler yapın. Az yağın içinde tavada kızartın. Kızaran köfteleri servis tabağına alıp bekletin. Patlıcanları da küp şeklinde kesip yağda kızartın. Son olarak kırmızı pul biberi tereyağında köpürtüp üzerine gezdirin. Ekmeklerin içlerini oyup, köfteli karışımdan içine doldurup sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Köfteli Ekmek Sepeti | 
  | 
erik çekirdeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110988 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2015 
1,526 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 demet fesleğen
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
1 adet patlıcan
 
2 adet sivri biber
 
10 adet sandviç ekmeği
 
 
Mutfak robotunun içine kıyma, soğan, yıkanmış fesleğen yapraklarını doldurun. Üzerine de sarımsakları, baharatları ve zeytinyağını ekleyip çalıştırın iyice çekin. Köfte harcından minik yuvarlak köfteler yapın. Tavada kızartın. Patlıcanları da küp doğrayıp tavada kızartın. Üzerine sivri biberi de doğrayın hepsini karıştırıp köftelerin üzerine ekleyebilirsiniz. Bu köfteli patlıcanlı karışımı içleri boşaltılmış sandviç ekmeklerinin içine koyun. İsterseniz biraz fırında ısıtıp sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |