| 
 
 
 | 
Ekmek Balığı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7608 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
4,758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
6 dilim ince kesilmiş ekmek, 
 
6 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ, 
 
Sosu için malzeme: 
 
2 adet orta büyüklükte domates, 
 
yeterince tuz ve karabiber.
 
 
Hazırlanışı: 
 
Ekmeklerin orta kısmına yumurta kırılacak büyüklükte ve derinlikte oyuklar açılır. Hazırlanan ekmekler sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartılır ve bir tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Daha önce oyulan kısımlara bir yumurta kırılır ve fırına konup 5-6 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kapta salçalı sos hazırlanır. Sos ekmeklerin üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Ekmek Balığı için tıklayın
 
 
  
 | 
Ekmekbalığı | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17365 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007 
2,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim ekmek
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı un
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
kızartmak için;sıvıyağ
 
 
Yumurta, un, süt, tuz iyice çırpılır, içine ekmek dilimleri bulanır. Ekmekler kızgın yağda iki yüzü pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkartılır.
  
 | 
BALIK EKMEK | 
  | 
sabire 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94610 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2013 
2,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 ADET BAYAT EKMEK
 
1 BARDAK SIVIYAĞ
 
5 ADET YUMURTA
 
2 KAŞIK MARGARİN
 
3 KAŞIK SÜT
 
 
BAYAT EKMEKLER İNCE İNCE DİLİMLENİR. BİR KABIN İÇERİSİNDE YUMURTA, SÜT, MARGARİN ÇIRPILIR. DİLİMLENMİŞ EKMEKLER BU KARIŞIMA BATIRILIP ÇIKARILIR. KIZMIŞ YAĞDA KIZARTILIR.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |