| 
 
 
 | 
Ekmek Aşı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87842 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013 
3,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
A.D. Sahra Okçu
 
 
5 yeşil domates
 
5 kırmızı domates
 
2 patates
 
5 kuru soğan
 
4 sivri biber
 
2 yumurta
 
150 gr. tereyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
½ yemek kaşığı biber salçası
 
3 lavaş ekmek
 
1 lt. su
 
1 tablet etsu
 
 
1) Patates, soğanlar soyulur. İrice doğranır. Domates, biberde irice doğranır.
 
2) Bir tencerede önce tereyağ eritilir. İri doğranmış soğanlar hafif pembe kavrulur. Salçalar ilave edilir. Karıştırılır.
 
3) Patates, biberler ilave edilir. Kısık ateşte biraz karıştırıp, domatesler ilave edilir. Suyu konulur ve sebzeler çok ezilmeden pişirilir.
 
4) Yumurtalar çırpılır yemeğe ilave edip ateşten alınır.
 
5) Büyük bir servis tabağına ekmekler ufak ufak doğranır.
 
6) Yemek eşit olarak ekmeklerin üzerine dökülür. Beş dakika ekmeklerin yemeğin suyunu çekmesi için beklenir. Servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Aşı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107637 
Gönderme Tarihi: 16.May.2015 
2,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Rastgele kopartılmış 200 gr bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
100 gr ince bulgur
 
4 diş sarımsak
 
Salça
 
Tuz
 
Tereyağı
 
50 gr kaşar peyniri
 
 
4 kişilik kayık tabak içine küçük parçalara ayrılmış bayat ekmekler tereyağla hafifçe kızartıldıktan sonra tabağa yerleştirilir. Daha sonra bir tencerede ½ çay bardağı sıvı yağ ile bir kaşık salça eritilip üzerine 5 su bardağı su ilave edilir kaynamaya başladıktan sonra 100 gr ince bulgur ilave edilir. 2 adet çırpılmış yumurta 4 diş sarımsak kaynayan karışıma ilave edilir ve 30 dk. Kaynadıktan sonra ekmeklerin üzerine dökülür rendelenmiş kaşar üzerine serpilir.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Aşı | 
  | 
lezzet doktoru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131217 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2018 
1,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
TMO Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri
 
 
4 dilim bayat ekmek 
 
1 adet soğan
 
2 adet patates
 
1 yemek kaşığı salça
 
100 gr kuşbaşı et
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 litre su 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Soğanlar doğranıp pembeleşinceye kadar yağda kavrulur.
 
Daha sonra salça eklenerek kavrulur ve küp şeklinde doğranan patatesler eklenir.
 
Karışımın üzerine 1 litre su ve tuz atılarak pişirilir.
 
Patatesler pişmeye yaklaştığında, daha önceden haşlanan et ve bir su bardağı et suyu yemeğe eklenir.
 
Daha sonra kurumuş ekmekler minik parçalara ayrılır, tabağa konularak üzerine hazırlanan karışım (ekmek aşı) dökülür.
 
İsteğe göre biber ve baharat eklenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Aşı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167992 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2022 
478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
2 adet patates
 
100 gram kuşbaşı et
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bayat ekmeği küp küp kesin. Yağsız tavada soteleyerek kıtır hale getirin. Soğanı, patatesi küp küp doğrayın, tavada soteleyin. Etleri ilave ederek sotelemeye devam edin. Tencereye önce etleri alın, su ile salçayı ilave edin. Soğan ve patatesi ekleyin. Kavurduğunuz ekmekleri ilave edin. Servis tabağına dökün. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |