Kısa URL: https://ml.md/lc179046
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
1 Adet Soğan,
400 ml Ilık Su
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
İstenildiği Kadar Bayat Ekmek
Üstü için;
Maydanoz
Bir baş soğan 1 kaşık tereyağı Bunlar kızarır bundan sonra bir kaşık salça kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su eklenir ve kaynatılır Kaynadıktan sonra ekmekler biraz kurur ve yanmaz tavada kızartılır yanmaz tavada kızartılan ekmeklerin üzerine hazırlamış olduğumuz sos dökülür ve ekmek aşımız hazırdır.
½ kg kıyma
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
1 adet soğan
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 kase erişte
Evinizde artan ekmek ya da tost ekmekleri küçük parçalara bölünerek 150 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. 1 adet soğan soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır. 1 adet domates yıkanıp soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 adet yeşilbiber yıkanarak içi temizlenir ve minik minik doğranır. Orta boy tencereye doğranmış soğan ve biberler ile birlikte 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ konularak kavrulur. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır. Yarım kilo kıyma kavurması küçük parçalara bölünerek kavrulan harca ilave edilir. Ardından birkaç dakika sonra doğranan domatesler de eklenerek içerisine 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek harmanlanmaya devam edilir. 2 yemek kaşığı dolusu salça da eklendikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edilir. Ekmek aşı için 1,5 litreye yakın kaynatılmış su da eklenerek kaynatılmaya devam edilir. Servis tabağına fırınlanan ekmekler yayılarak konulur. Kaynayan ekmek aşının içerisine 1 kase erişte de eklenerek pişirmeye devam edilir. Ortalama 5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağındaki fırınlanan ekmeklerin üzerine dökülerek yayılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc87985
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013
5,671 defa indirildi / yazdırıldı
Hatice ASLAN
1 adet soğan
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
100 gr kuşbaşı et
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kuru ekmekler
Tencereye koyduğumuz yağda doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ve soyup küp küp doğramış olduğumuz patatesleri ekliyoruz. Üzerine 1 lt su ekleyip tuzunu atarak pişiriyoruz. Patatesler pişmeye yaklaştğnda daha önceden haşladığımız eti bi su bardağı et suyuyla birlikte yemeğe ekliyoruz. Daha sonra kurumuş ekmekleri minik parçalara ayırıp tabağımıza koyup üzerinede ekmek aşımızı döküyoruz. İsteğe göre biber ve baharat eklenerek yenilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc75310
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,984 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr kavurma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet bayat ekmek
Tereyağı eritilir, kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine salçalar ilave edilir. Bir kaç dakika kavurduktan sonra su ve tuz eklenir. Kaynayınca pirinç atılır. Pirinç şişene kadar pişirilir. Bu arada bayat ekmek dilimlenir, tepsiye dizilir. 190 derece fırında kızarana kadar ısıtılır. Çorbaya son olarak kimyon ve parçalanmış kavurma ilave edilir. Kızarmış kuru ekmekler eşliğinde sofraya getirilir.