Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ekmek Aşı (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekmek Aşı (Şanlıurfa)

nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130172
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
814 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 bazlamaç
2 büyük boy soğan
½ kg domates
6-8 tane yeşil biber
3 bardak su
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sadeyağ
Tuz

Tencereye konulan yağda kızartılan saçak doğranmış soğanlar pembeleşince ince doğranan yeşil biberle birlikte kavrulur. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler tencereye ilave edilir, eriyinceye kadar pişirilir. Üzerine üç bardak su, tuz, limon tuzu ve şeker katılır. Mayhoş hale gelen karışıma bazlamaç doğranarak servis tabağına alınır.



Ekmek Aşı (Şanlıurfa)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141001
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019
2,080 defa indirildi / yazdırıldı




2 baş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
1 yemek kaşığı isot
Karabiber
Tuz
5-6 bardak sıcak su
2-3 adet bayat tırnaklı pide

Sarımsaklar ince ince kıyılır, soğan piyazlık doğranır, bir tencereye sıvı yağ alınır, sarımsak ve soğan eklenir, yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Üzerine salçalar ve isot eklenir, salçaların kokusu çıkana kadar iyice kavrulur.
5-6 bardak sıcak su eklenir, tuz ve karabiber de eklenerek 5 dakika kaynatılır, ocak kapatılır.
Bayat pideler kuşbaşı doğranarak bir tabağa konur üzerine ilk sıcağı çıkmış çorbadan birkaç kepçe konarak servis edilir.

Not: Çorba aşırı sıcak olursa ekmeği anında yumuşatacağından ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edilmelidir. Bu tarif yüzlerce yıldır gelen orijinal tarifidir.







Ekmek Aşı (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Ekmek Aşı (Şanlıurfa) 132,060 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort