Kısa URL: https://ml.md/lc180512
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
11 defa indirildi / yazdırıldı
[url]https://cımhuriyet.com.tr[/url]
1 su bardağı egusi (kavrulmuş kavun çekirdeği tozu)
500 g dana eti (veya keçi eti, isteğe göre balık ya da tavuk kullanılabilir)
2 su bardağı su
1 adet kuru balık (isteğe bağlı)
2 su bardağı ıspanak (doğranmış)
1 adet kuru soğan (doğranmış)
2 adet domates (doğranmış)
1 yemek kaşığı acı bibersalçası (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber (damak tadına göre)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Dana etini veya tercih ettiğiniz proteini orta boy bir tencereye alın. Üzerine doğranmış soğanları ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın. Yaklaşık 30-40 dakika boyunca etler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama sırasında üzerine su ekleyin, bu su daha sonra çorbada kullanılacak.
Bir kasede egusi tozunu (kavrulmuş kavun çekirdekleri) bir miktar su ile macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışım çorbaya kıvam verecek.
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Yağ ısındığında doğranmış domatesleri ve isteğe bağlı acı bibersalçasını ekleyin. 5-7 dakika kadar pişirin.
Egusi macununu ekleyin. Egusi topaklanmaya başlayacak, bu yüzden sürekli karıştırarak pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Haşladığınız etin suyunu yavaş yavaş egusi karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Etleri ve kuru balığı da ekleyip, 10 dakika kadar pişirin.
Son olarak doğranmış ıspanak ekleyin. Çorbanın kıvamını kontrol edin, çok koyu olduysa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Yeşillikler yumuşayana kadar birkaç dakika daha pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc180517
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
10 defa indirildi / yazdırıldı
MasterChef
¾ su bardağı kabak çekirdeği
1 ½ pound küp doğranmış dana eti güveç eti
Tadına göre tuz
Yarım su bardağı fıstık yağı
2 büyük doğranmış domates
1 küçük doğranmış soğan
2 çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış biber
Bir kase domates sosu
Yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı domates salçası
1 demet yıkanmış ve doğranmış taze ıspanak
Tohumları ya da çekirdekleri bir blendera koyun; karışım toz haline gelene kadar 30 ila 40 saniye karıştırın. Bir kenara koyun.
Eti lokma büyüklüğünde doğrayın; tuzla tatlandırın.
Büyük bir tencerede yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Sığır etini sıcak yağda 3 ila 5 dakika, kahverengi olana kadar ama tamamen pişene kadar pişirin.
Domatesleri, soğanı ve biberleri bir blender'a koyun; pürüzsüz olana kadar yaklaşık 30 saniye karıştırın. Domates karışımını dana etine karıştırın; ateşi orta-düşük seviyeye düşürün ve kapatın. Et yumuşayana kadar 40 ila 50 dakika pişirin.
Domates sosunu, suyu ve domates salçasını ekleyip 10 dakika pişirin.
Ispanağı ve toz tohumları ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kıvama gelince çorba hazır.