Patlıcanları alaca soyup, birbirinden ayrılmadan bir parmak genişliğinde enlemesine kesin ve sıvı yağda kızartın.
Kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan, kimyon, tuz, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun ve yuvarlak şekil vererek kenara alın.
Kızarttığınız patlıcanların arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirin ve pilav tenceresine dizin ve ortasına bir adet domatesi bütün olarak koyun.
Ardından üzerine 1 su bardağı salçalı su ilave edip zeytinyağı gezdirin, kısık ateşte ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc45488
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2009
3,393 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik Malzemesi
750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg taze soğan
1.5 su bardağı su
Yarım su bardağı sirke
2 diş sarımsak
4 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. 2 kaşık sıvıyağ ve 1.5 bardak su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Taze soğanları temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin. Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın.