Kısa URL: https://ml.md/lc145621
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2019
986 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram kuru bakla
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
500 mililitre su
Üzeri için:
Dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı
Kuru baklayı yıkayın ve tencereye aktarın.
Baklaların üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Kısık ateşte pişirin.
Baklalar suyu çektikçe azar azar su ilave edin.
Yumuşak ve koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp orta boy dikdörtgen kaba dökün.
Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.
Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc73165
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
4,586 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg kuru bakla
2 adet kuru soğan (orta boy)
2 çay kaşığı tuz
4 adet kesme şeker
Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Suyunun fazlası dökülür ve bakla kevgirden kaşık yardımıyla ezilerek başka bir tencereye aktarılır.İçine tuz ve kesme şeker ilave dilerek hafif ateşte sık sıkı karıştırılarak 5 dakika daha pişirirlir. Çok derin olmayan bir borcamın içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcama alınır.Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buz dolabında 1 gün dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman borcam hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir.