|
|
Ebegümeci Çorbası |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc503
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2005
4,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı su
tuz
250 gr. kurutulmuş ebegümeci
yarım çay bardağı haşlanmış nohut
yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye
yarım çay bardağı yeşil mercimek
Margarini tencerede eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyin, soğan pembeleşmeye başladığında unu, yeterince tuzu ve salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin, su kaynamaya başladığında mercimeyi ekleyin, mercimek yarı yarıya piştiğinde, nohutu, fasulyeyi ve iri parçalar halinde kurutulmuş ebegümeciyi ilave edin, bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin, sıcak servis yapın.
|
EBEGÜMECİ ÇORBASI |
|
arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56474
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2010
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo miktarındaki ebegümeci yapraklarını uzun saplarından ayrıldıktan sonra, gayet bol su ile yıkamalıdır. Silkip bir tepsiye koymalıdır.
Bir tencere içine birkaç baş soğan çentip tereyağında biraz kavurmalıdır. Bu sırada, ebegümeci yapraklarını da bu tencereye koyup üzerine tercihan et suyu veya tatlı su doldurmalıdır.
Su kaynarken, bir miktar (pirinç) dahi konarak ve münasip tuzunu da atarak orta ateşte pişmesine bırakmalıdır. Kâselere alınınca, limon sıkıp sıcak içmelidir.
Not: Bu, çok faydalı kır nebatı, mebzul olmadığından ve hasta midelere has imiş gibi umumî bir kanaat dahi mevcut olduğundan, bugün bir çoklarımızca aranılmaktadır. Lâkin, doktorluğun da kabul etmiş olduğu bu (müleyyin hassası) bulunan nebatı tatmalıdır. Sadece hastalığımıza bırakmamalıdır.
|
|
Ebegümeci Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|