| 
 
 
 | 
Ebegümeci Bastı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57103 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010 
2,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. ebegümeci
 
250 gr. kuşbaşı yağlı koyun eti
 
1 baş iri soğan
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
 
Ebegümecileri çok iyi yıkayınız. Ayıkladıktan sonra, bölünüz. Sıcak tuzlu suda çok az haşlayınız. Soğanı soyup, yemeklik ufak ufak doğrayınız. Etle birlikte bir süre kavurunuz. Bir küçük tencerenin ortasına etleri diziniz. Etrafına haşlanmış ebegümecileri dizerek bastırınız. Tuzunu, biberini ve suyunu koyarak kapağı kapalı olarak pişiriniz. Ebegümeci bastınız pişince bir servis tabağına ters yüz edip sıcak sıcak ikram ediniz.
  
 | 
EBEGÜMECİ BASTISI | 
  | 
Emel'im 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53628 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2010 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ebegümecinin körpe ve sağlam yapraklarını ve köküne yakın filizlerini koparınız, temizledikten sonra bol suda 5 - 6 kere yıkayıp doğrayınız. Tencereye 2 soğan çentip iki kaşık tereyağıyla pembeleşinceye dek kuvvetli ateşte kavurduktan sonra içine 1 kilo kuşbaşı et ya da kıyma koyunuz. Pembeleşinceye kadar kavurup ebegümecileri içine atınız, kapalı olarak kendi suyu ile orta ateşte pişiriniz. İndirmeden 10 dakika önce 1 - 2 avuç temizlenmiş ve iyice yıkanmış pirinç, altı kepçe su ya da etsuyu, tuz, biber ve baharat koyunuz, kapalı olarak pişiriniz.
 
 
Not: Domates doğranırsa başka bir tad verir. Domates yerine haşlanmış Amasya çiçek bamyası konursa daha lezzetli olur. Yerken kesinlikle limon sıkmak gerekir. Dinlenme devresinde olan hastalar için (salçasız ve az yağlı olmak şartiyle) en kuvvetli ve hafif bir yemektir.
  
 | 
Ebegümeci Bastısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96231 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014 
2,350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g ebegümeci
 
250 gr yağlı et veya kıyma
 
1 iri soğan
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
 
Ebegümeci yıkanıp ayıklandıkta sonra az bir tuzla ovarak yumuşatınız
 
Et veya kıyma ince kıyılmış soğanla kavrulur.
 
Üzerine ebegümeciler, suyu, tuzu ve biberi eklenerek pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |