Kısa URL: https://ml.md/lc160959
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2021
224 defa indirildi / yazdırıldı
Tuğrul Şavkay
500 gr. dut kurusu
2 lt. su (8 su bardağı)
300 gr. tozşeker (1+1/5 su bardağı)
1 çorba kaşığı çiçek suyu ya da gülsuyu
Dut kurusundan bir avuç ayırıp, kalanını tencereye koyun ve üzerine suyu ekleyin. Bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
Temiz bir kaba süzdürüp, posasını atın. İçine şekeri katıp, eriyinceye kadar karıştırın. Yeniden ateşe oturtup, bir taşım daha kaynatın. Ayırdığınız dut kurularını katıp, tencereyi ateşten alın. Biraz soğumaya bırakın.
Soğuyan hoşafa çiçek suyunu, karıştırarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc121066
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2016
5,459 defa indirildi / yazdırıldı
Eyüp Sevinç
250 gr dut
1 lt su
150 gr toz şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Dut kurusundan bir avuç ayırın, kalanını tencereye alın ve üzerine suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Temiz bir kaba süzdürüp posasını atın. İçine şekeri katıp eriyinceye kadar karıştırın. Yeniden ateşe oturtup bir taşım daha kaynatın. Ayırdığınız dut kurularını katıp tencereyi ateşten alın. Biraz soğumaya bırakın. Soğuyan hoşafa gülsuyunu katıp servis yapın