4 adet büyük boy patates
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
Çeyrek çay kaşığı toz sarımsak (arzuya göre)
Çeyrek çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (arzuya göre)
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda haşlayın.
Haşlanan patatesleri bekletmeden püre kıvamına getirin.
Tereyağını sıcağı sıcağına ilave edin ve patatesin sıcağıyla eritin.
Yumurta sarısı ve toz parmesanı ilave edin.
Baharatları da ilave edip tatlandırın.
Pürüzsüz kıvama gelen püreyi sıkma torbasına alın.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında dilediğiniz duy ile istediğiniz şekli vererek 20-25 dakika pişirin.
Fazla renk almadan fırından çıkartın ve servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc28550
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
600 g patates püresi
3 yumurta sarısı
½ çay kaşığı tuz
Tercihen çekilmiş beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber
4 çorba kaşığı margarin
1 yumurta (1 çay kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çay kaşığı su ile çırpılmış)
Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın.
Patates püresini bir tencereye koyun. Yumurta sarıları ile tuz, biber ve 3 çorba kaşığı margarini ilave edin. Tencereyi orta ateş üzerinde tahta bir kaşıkla karıştırarak patatesi hafifçe ısıtın. Bu işlem sırasında patateslerin fazla ısınıp yumurta sarılarını pişirmemesine dikkat edin. Patates karışımını tırtıllı uçlu duyu olan bir sıkma torbasına doldurun. Kalan 1 çorba kaşığı margarini eritip, fırça ile fırın tepsisine sürün. Sıkma torbasındaki patates püresini burmalı bir biçimde yaklaşık 4,5 cm çapında yağlanmış tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta - yağ - su karışımından fırçayla sürün. Tepsiyi fırına sürün. Patateslerin üzeri altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşinceye kadar birkaç dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Düşes patatesleri kırmamaya özen göstererek bir paletle tepsiden alın ve önceden ısıtılmış tabaklarda kişi başına 2 parça olmak üzere servis yapın.