| 
 
 
 | 
Düğün Çorbası (Meriç Edirne) | 
  | 
büyükanne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135981 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2018 
832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Meriç Kaymakamlığı
 
 
 
Dana kıyma 200gr / 1 çorba kasesi 
 
Pirinç 82 gr / 1 çay bardağı 
 
Kuru soğan 215 gr / 1 adet (büyük boy) 
 
Domates 400 gr / 2 adet 
 
Domates salçası 15 gr / 1 yemek kaşığı 
 
Buğday unu 45 gr / 3 yemek kaşığı 
 
Yoğurt 140 gr / 4 yemek kaşığı 
 
Yumurta 60 gr / 1 adet 
 
Su 2000 ml / 10 su bardağı 
 
Ayçiçek yağı 40 ml / 4 yemek kaşığı 
 
Poy 1 gr / 1 çay kaşığı 
 
Sucuk otu 1 gr / 1 çay kaşığı 
 
Tuz 8 gr / 2 tatlı kaşığı 
 
 
Kuru soğan yemeklik doğranır ve ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavrulur. 
 
Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. 
 
Domates rendelenir ve domates salçası ile birlikte üzerine konur ve 2-3 dk daha kavrulur. 
 
Su eklenerek kaynamaya bırakılır. 
 
Kaynamaya başlayınca tuz ilave edilir. 
 
Un ve su bir kaba konur, homojen hale geldiğinde elde edilen terbiye çorbaya aktarılır. 
 
Pirinç ilave edilir. 
 
Pirinç pişince ocaktan alınır. 
 
15 dk sonra ayrı bir kapta yumurta ile yoğurt ve baharatlar çırpılarak elde edilen terbiye çorbaya ilave edilerek karıştırılır. 
 
 
Not: Genellikle düğünlerde yapıldığı için düğün çorbası olarak isim almıştır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |