| 
 
| 
 
 
 | 
 
Düğün Çorbası (Ankara) | 
 
  | 
ANGARALI 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2012 
Mesajlar: 20 Şehir: Çayırhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80464 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2012 
2,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
2 kilogram yoğurt
 
2 adet yumurta
 
Yarım kilogram yarma
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
 
Tuz
 
SOSU İÇİN:
 
Tereyağı
 
Nane
 
Kırmızı toz biber 
 
 
Bir tencere içine yoğurt, yumurta ve un konularak iyice karıştırılır. İçine yarma, nohut, tuz ilave edilerek tekrar karıştırılıp ocağa alınır. Ocakta bir tahta kaşık ile kaynayınca-ya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır. Yarma ve nohut iyice pişene kadar işlem devam eder. Başka bir yerde ise yağda pul biber hafif pembeleşti-rilip üzerine dökülerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
DÜĞÜN ÇORBASI (ANKARA) | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88552 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2013 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
3 dış sarımsak
 
1 kase ev eriştesi
 
1/2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
 
2 bardak yoğurt
 
3 kaşık sıvı yağ
 
1 kaşık salça
 
Nane
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
 
Kıyma, tuz, biber, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş bir adet soğan karıştırılıp yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp unlanır, ince doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, tuz, mercimek, nane ve su ilave edilip kaynatılır. Kırılmış erişte ve köfteler eklenerek pişirilmeye bırakılır. Pişmeye yakın üzerine ılıklaştırılmış sarımsaklı yoğurt eklenir ve ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Düğün Çorbası (Ankara) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
 | 
 
 
 
 |