Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Düğülü Yaprak Sarması (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Düğülü Yaprak Sarması (Afyonkarahisar)

şengülaras
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc22538
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2008
5,299 defa indirildi / yazdırıldı




yarım kg. salamura yaprak
yarım kg. kıyma
2 soğa
2 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz

Yaprakları 5 dk. sıcak suda bekletin. Kıyma, bulgur, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, bir çay bardağı su, karabiber ve tuzu beraber yoğurarak bir iç hazırlayın. Tuzunu salan yapraklara, hazırladığınız içten koyup sarın. Dolmaları tencereye dizip, yağını salçasını ve üzerini aşmayacak kadar su koyun. Dolmaların dağılmaması için üzerine bir tabak kapatıp pişirin.


ML® Yaprak Buğulaması için tıklayın


Düğülü Yaprak Sarması (Afyonkarahisar)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc96376
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
2,456 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ince bulgur (düğü)
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane ya da kuru nane
Sarmak için:
250 g taze yada 1 kg salamura yaprak
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir.
Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Yaprak taze ise 6 su bardağı kaynamakta olan suya 1 limon sıkılarak 2 dakika haşlanır.
Yaprak salamura ise yıkanarak tuzundan iyice arıtıldıktan sonra sıcak suda bekletilir.
Yapraklar parçalanmadan suyu sıkılarak sapları alınır.
Yaprakların birkaç tanesi tencerinin dibine döşenir.
Kaşıkla yaprağın uç kısmına koyularak sarılır ve tencereye dizilir.
Üzeri tekrar yaprakla kapatılır.
Et suyu ve tuzu eklenir.
Sarmaların açılıp dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Ocak yerine fırında da pişirilebilir.


Düğülü Yaprak Sarması (Afyonkarahisar)

ferda ünlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150491
Gönderme Tarihi: 12.May.2020
556 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

500 Gr Salamura Yaprak veya 250 Gr Taze Bağ Yaprağı
500 Gr Orta Yağlı Kıyma
2 Orta Boy Soğan
400 Gr Düğü (İnce Bulgur)
30 Gr Domates Salçası
50 Gr Sıvı Yağ
½ Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Kıyma, sıvıyağ, rendelemiş soğan, ince doğranmış maydanoz, düğü, salça, tuz ve karabiber karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
Kıymanın yumuşak olması için bir miktar su ilave edilir.
Yapraklar taze ise haşlanır. Salamura ise 2-4 dk. sıcak suda bekletilir.
Hazırlanan İç bağ yapraklarıyla sarılır.
Bir tencereye sıralanır.
Sarmanın dağılmaması için bir tabak kapatılır.
Yağ, salça ve sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve pişirilir.







Düğülü Yaprak Sarması (Afyonkarahisar) Tarifleri Ege Yemekleri



(3 adet Düğülü Yaprak Sarması (Afyonkarahisar) 172,381 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort