| 
 
 
 | 
Düğülcek Çorbası (Sivas) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116097 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016 
2,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
1 Çay Bardağı Düğülcek
 
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
2 Yemek Kaşığı Ev Kıyması
 
3-4 Kemikli Kıyma
 
1 Yemek Kaşığı Salça
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Su 
 
 
Tencereye, yağ, ev kıyması ve kemikli kıyma, salça konularak karıştırılır. Suyu ilave edilir, kaynayınca düğülcek, tuz ve kırmızıbiber ilave edilerek pişirilir.
 
 
Not: Düğülcek; Sivasta ince bulgurdan elde edilirken eleğin altına geçen daha ince taneli bulgura verilen addır.
 
 
 
  
 | 
Düğülcek Çorbası (Sivas) | 
  | 
cetin ceviz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139355 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2018 
676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Önce tencereye yağ, kıyma, kemikli et ve salça konulup hazırlanan yağda kavrulmuş soğan, nane, biber ve su katılır. Kaynayınca düğülcek eklenerek pişirilir.
 
 
Not: Çok ince bulgura 'düğülcek' denir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |