|
Düdüklüde Zeytinyağlı Pırasa |
|
nano
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2010
Mesajlar: 27 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc49414
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2010
3,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg. pırasa
2 adet havuç
1 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon suyu
istenirse 1 avuç pirinç
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı
Pırasalar verev kesilerek bol suda iyice yıkanır. Dibine yağ konmuş tencereye yerleştirilir. Üzerine verev doğranmış havuçlar, yemeklik doğranmış soğanlar, limon suyu, tuz, şeker, 1 domates rendesi ile kapağı kapatılıp düdüklüde su ilave edilmeden pişirilir.
|
DÜDÜKLÜDE ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
personel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc34971
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2009
3,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram pırasa
280 gram zeytinyağı (1 bardak)
100 gram havuç (2 küçük)
30 gram pirinç (1/2 kahve fincanı)
1/2 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 adet limon (yanında)
1 Düdüklü tencereye; 1 bardak zeytinyağı, bir çeyrek bardak su, yeşil tarafları atılmış ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğranmış ve üst kabuklarından bir yaprağı soyulmuş ve yıkanmış 2000 gram pırasa, kazınmış ve meyilli olarak uzunca kesilmiş iki küçük havuç, yıkanmış, yarım kahve fincanı pirinç, 1 tatlı kaşığı toz şeker ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, düdüklü tencerenin kapağını sıkıca kapatmalıdır.
2 Sonra tencereye yüksek kuvvette ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, pırasayı, yarıya kadar azaltılmış ateşte 20 dakika pişirmeli ve ateşten alarak, buharım boşalttıktan sonra kapağını açarak, soğuduktan sonra tabağa almalı ve yanında limon olduğu halde servis yapmalıdır.
|
Düdüklüde Zeytinyağlı Pırasa |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc20606
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
3,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa
2 adet havuç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet ufak soğan
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bütün malzeme düdüklü tencereye atılır. Gevşemesi için biraz ovulur. Kapağı kapatılır. Harlı ateşe yerleştirilir. Tencerenin pimi çıkınca, ocak kısılır. 4 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk servise sunulur.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4080
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. pirasa
1/2 bardak zeytinyağı
1 fincan pirinç
1-2 adet havuç
1 adet limon
YAPILIŞ TARİFİ
Pirasa temizlenir ve halka halka dogranir. Düdüklü tencereye zeytinyağı konulur, havuçlar küçük küçük dogranir ve tencereye ilave edilerek hafifçe kavrulur. Dogranmis pirasa, karabiber, 1 fincan pirinç ve tuz ilave edilir ve bir kaç kez karistirildiktan sonra üzerine 1.5 bardak su eklenerek 10 dakika kisik ateste kapagi kapatilarak pisirilir. Limonla beraber servis yapilir.
|
Düdüklüde Zeytinyağlı Pırasa |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc3528
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pirasa
2 orta boy soğan
2 orta boy havuç
3/4 barak zeytinyağı
1 kahve fincani pirinç
1/2 yemek kasigi tuz
1/2 yemek kasigi toz seker
1 bardak su
2 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
Pirasalarin yesil kisimlarini kesip dislarini bir iki kat soyup çikartin.
Yikadiktan sonra yarim parmak uzunlugunda dograyin. Sogan ve havuçlari da ayiklayip dograyin.
Düdüklü tencereye ayikladiginiz sebzeleri koyun. Tuz, seker , zeytinyağı ve 1 bardak su katin. Yikanmis pirinci serpin. Kapagini kapatip düdük öttükten sonra atesi kisin ve 10 dk pisirin. Ilik hale gelince, tencerenin düdügünü çikartip kapagini açin ve servis tabagina bosaltin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin ve limonla servis yapin.
|
|