Kısa URL: https://ml.md/lc61058
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet ayva
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
Kaymak
Ayvalar soyulur, ortadan kesilir. Düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine şeker ve su konur. Düdüklünün kapağı kapatılır. Hızlı ateşte pim çıkınca ocak kısılır. 5 dakika daha pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır, üzerine kaymak konur.
Kısa URL: https://ml.md/lc167352
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy ayva
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
2 diş karanfil
1 su bardağı su
Servis önerisi:
Kaymak ya da ceviz
Ayvaları soyun ve ikiye kesin. Göbek kısımlarını çıkarın ve çekirdeklerini ayırın. Ayvaların tencerede düz durması için dip kısımlarını kesin ve göbek kısımları yukarı bakacak şekilde düdüklü tencereye yerleştirin. Ayvaların oyuk kısımlarına toz şekeri paylaştırın. Suyunu ekleyin, karanfilleri ayvaların arasına bırakın ve tencereyi kapatın. Önce yüksek ateşte, buhar çıkışı başladığında 20 dakika kısık ateşte pişirin. Servis sırasında ayvaların üzerine tenceredeki marmelattan gezdirin. Dilerseniz kaymak, dilerseniz kırık ceviz ile sunum yapın.
Öneri: Ayva çekirdeği ve kabuğu ayva tatlısına renk verir. Ayva göbeğinden çıkan çekirdekleri ve birkaç parça ayva kabuğunu da tencereye atarsanız sarı-turuncu renkte bir ayva tatlısı hazırlamış olursunuz.