Kısa URL: https://ml.md/lc37907
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2009
3,196 defa indirildi / yazdırıldı
Basınçlı tencerelerde (düdüklü tencere) pişen yemeklerdeki A ve D vitamini kaybı yoktur. Besinlerin basınçla pişirilmesi ili' başka bir metodla pişirilmeleri arasındaki c vitamini kaybı fazla olmadığı gibi daha azda B vitamini kaybı mevcuttur. Tencerelerin içine bir veya yarım bardak su koymakla buhar temini şarttır.
Kısa URL: https://ml.md/lc1551
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2006
3,287 defa indirildi / yazdırıldı
Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir. Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc750
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2005
3,292 defa indirildi / yazdırıldı
Bazıları düdüklü tencerenin yemeklerin lezzetini bozduğunu söyler ama gerçek hiç de öyle değildir. Yemekler tamamen kapalı olarak pişitiği için tencere içinde bütün yararlı niteliklerini muhafaza etmiş olurlar. Ne var ki düdüklüde pişme süresine dikkat etmeli, yemeği gereğinden fazla pişirmemelidir. Ateşte fazla tutulursa yemekler dağılıverir. :D