| 
 | 
| Düdüklüde Kek | 
|  | Figen1985 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.05.2007
 Mesajlar: 48
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc13552 Gönderme Tarihi: 03.May.2007
 7,746 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta
 5 fincan un
 4,5 fincan toz şekeri
 1 fincanın yarısı limon suyu, yarısı su
 3 kaşık kabartma tozu
 
 Yapılışı:
 Yumurta beyazını ve şekeri mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırp. Sonra sarılarını ayrı bir kapta çırpıp karıştır. Unun içine kabartma tozunu koy, eleyerek ilave et. En son limonlu suyu koy. Düdüklünün dibini yağla ve un serp, çok kısık ateşte düdüklünün düdüğü açık bir vaziyette 1,5 saat pişir. Düdüğünden buhar çıktığı zaman piştiğini anla, altını kapat.
 
 
 | 
| Düdüklü Tencerede Kek | 
|  | Çetin Tanay Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.02.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: Maltepe-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc21461 Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008
 4,663 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta
 1,5 su bardağı un
 1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
 1/2 paket vanilya
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 Una kabartma tozu ve vanilya ilave edip eleyiniz.
 Yumurtaları şekerle beraber yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırınız.
 Düdüklü tencerenin tabanı büyüklüğünde kağıt kesiniz. Tencereyi yağlayıp kağıdı tabana yerleştiriniz.
 Hamuru düdüklü tencereye boşaltıp üstünü düzelterek kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda 45-50 dakika pişiriniz.
 Kapağını açıp soğutunuz. Kenarlarını bıçakla tencereden kurtarıp servis tabağına ters çeviriniz.
 
 
 | 
| Düdüklü Tencere Keki | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1388 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2006
 4,494 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
 1 çorba kaşığı pirinç unu
 1 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 fiske tuz
 Limon kabuğu rendesi
 
 Düdüklü tencere yağlanıp unlanır.
 Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir.
 Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
 Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır. Kapak kapatılır. (Düdük kapatılmaz.)
 En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir. Sonra kapak açılır.
 
 
 | 
| Düdüklü Tencere Keki | 
|  | Kabul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.04.2006
 Mesajlar: 116
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6488 Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
 3,799 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 2 su bardağı şeker
 1 şişe gazoz
 3 yumurta
 1 paket vanilya
 
 Şeker ve yumurtayı şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Bu karışıma hızlı bir şekilde gazoz, vanilya, kabartma tozu ve unu koyup karıştırın.(çok karıştırmayın) Yağlanmış düdüklü tencereye boşaltın. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Ateşten alınca hafif ılık hale gelene kadar (5-10 dakika) bekleyin. Açınca servis tabağına koyun.
 
 Not: Düdüklü tencerede pişen keklerin üzeri kızarmaz. Kızartmak isterseniz elektrikli ızgaranın üzerini yakarak 2-3 dakika içerisinde kızartabilirsiniz. Üzerine krema sürerek pasta gibi de hazırlayabilirsiniz.
 
 
 ML® Çizgili Kek için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Düdüklüde Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157248 Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021
 368 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 ölçü yumurta
 1 ölçü şeker
 1 ölçü un
 1 çay kaşığı karbonat
 
 Şeker ile yumurta 10 dakika çarpılacak. Karbonat ve un ilave edilecek. 1 kahve fincanı sıcak su karışıp yağlanmış ve unlanmış düdüklüye dökülecek. İçine fındık veya tarçın istenirse konulabilir. 1 saat çok kısık ateşte tencerenin düdüğü çıkarılıp pişirilecek Eğer pişmemişse bıçakla kontrol edilip tekrar kapatılabilir.
 
 
 | 
| Düdüklü Tencerede Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174824 Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2023
 360 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.karaca.com
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 yemek kaşığı kakao
 Tencere içi için margarin veya tereyağı
 
 Yumurtaları şekerle birlikte derin bir kabın içerisinde çırpın. Bu işlemi şekerler eriyene kadar yapın.
 Sıvı malzemeleri yan, süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
 Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karışıma ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.
 Karışımın yarısını başka bir kaba alın ve içerisine kakao ekleyin. Kakao eklediğiniz karışımı iyice karıştırın.
 Düdüklü tencere içerisine margarin yada tereyağı koyup eritin. Yağlı kısmın tencerenin her tarafına yayılmasına sağlayın.
 Kek karışımının yarısını düdüklü tencereye boşaltın. Üzerine kakao eklediğiniz karışımı dökün.
 Kalan kek karışımını da üzerine ekleyin.
 Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 30 dakika kadar pişirin.
 Keki kontrol edin, kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürden temiz çıkarsa, kek pişmiş demektir.
 Kek piştikten sonra, tencereyi ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
 Soğuyan keki ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |