| 
 
 
 | 
Doyurucu Salata | 
  | 
fado 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2013 
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93574 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2013 
2,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet turp
 
1 su bardağı kelebek makarna
 
300 gram taze fasulye
 
1 demet taze soğan
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
4 adet domates
 
Kekik, karabiber, tuz
 
6 adet marul yaprağı
 
 
 
Makarnaları haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Diğer taraftan fasulyeleri buharda veya az suda haşlayın. Servis tabağına yıkanmış ve irice doğranmış marul yapraklarını, haşlanmış makarnayı ve fasulyeyi harmanlayıp hazırlayın. Üzerine zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Taze soğanları ve dereotunu ince kıyıp üzerine dizin. Domatesleri de doğrayıp ekleyin. İstenirse limon dilimleriyle süsleyip ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Doyuran Salata | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117681 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016 
1,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fadim Bulgurcu
 
 
1 kutu ton balığı
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
1 adet salatalık
 
1 adet domates
 
2 adet yeşil sivri biber
 
Karabiber
 
 
Ton balığının yağı süzülür derin bir kaseye alınır. Haşlanmış yumurtalar üzerine parçalanmamasına dikkat edilerek doğranır. Domates salatalık ve biberlerde küp doğranır. Karabiber ilave edilir. 10 dakika kadar beklettikten sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Doyurucu Salata | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184736 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2025 
80 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 su bardağı haşlanmış kinoalı veya bulgur
 
1 adet salatalık (küçük doğranmış)
 
10-12 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
 
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
 
1 avuç roka
 
1 avuç taze nane yaprağı
 
½ avokado (isteğe bağlı, doğranmış)
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon suyu
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
Tuz, karabiber
 
 
Nohut ve kinoayı (veya bulguru) önceden haşlayıp soğutun.
 
Geniş bir salata kasesine tüm sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin.
 
Haşlanmış bakliyatları ve kinoayı karışıma ilave edin.
 
Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi çırpın.
 
Sosu salatanın üzerine döküp nazikçe karıştırın.
 
Soğuk olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |