| 
 
 
 | 
Dövmeç | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134538 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet köy yufkası
 
5 adet küçük boy domates
 
1 küçük ince doğranmış kuru soğan
 
200 g az tuzlu beyaz peynir
 
Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
 
Yarım su bardağı kıyışmış maydanoz
 
1 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
 
Yarım su bardağı ufak doğranmış kornişon turşusu
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Domateslerin kabuğu soyulur ve küçük küpler halinde kesilir. Geniş bir kap içerisinde köy yufkaları ufalanır, domatesle birlikte yoğrulur, ekmeiğin domatesin suyunu çekmesi sağlanır. Peynir el ile ufalanarak eklenir. Daha sonra kuru soğan, nane, maydanoz, taze soğan ve kornişonlar katılır. Harçtan sıkımlar yapılıp servis tabağına dizilir. Servisten once döğmeçlein üzerine pul biber serpilir.
  
 | 
Dövmeç | 
  | 
yemek aşkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120574 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016 
1,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnsan ve Ekmek
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi
 
 
Evlerde olan bayat ekmekler, ziyan olmaması için, elimizin içinde köftelik ekmeği şeklinde ufalanır. Bayat ekmek olduğu için daha rahat ufalanır.
 
Onu, bir teflon yada çelik tencerede tereyağı ile bildiğimiz margarin yada sıvıyağ ilave ederek, bir iki kaşık da ılık suyu onun üstünde gezdirerek, karıştırılır. Kavrulur o ekmekler kıpkırmızı olur.
 
Onun üzerine peynir ilave edilir ve yenecek hale gelir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |