Kısa URL: https://ml.md/lc179466
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
224 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
300 gram tavuk budu
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
4-5 bardak su
Aşurelik buğdayı tavuk butlarıyla birlikte düdüklü tencerenin içinde, tuz ilave ederek pişirin. Arzu ederseniz buğdayı daha önceden kabarması için ıslatabilirsiniz. Buğdayları yarım saat bu şekilde
haşlamanız yeterlidir. Daha sonra düdüklü tencerenin içinden, tavuk butlarının kemikleri ayıklayın. Tavuk etlerini yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. Haşlanan dövmelerin üzerine daha önce haşlanmış olan nohutların kabuklarını soyarak koyun. Üzerine az miktarda tavuk suyu ilave ederek, kısa bir süre kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini karabiberle harmanlayın. Pişen dövmeleri servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini sıralayın. Tereyağını tavanın içinde dediğimiz gibi yakmadan rengi kahverengine dönecek kadar kızdırarak, dövme ve tavukların üzerine gezdirin. Tereyağını bol tutarsanız, pilavınız daha lezzetli olacaktır.
Pilavınızı yeşil salata, yufka ekmeği, turşu ve yanında şalgam suyuyla servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc164322
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2022
190 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
Yarım kilo dövme
1 tüm tavuk
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kilo dövme bir gece önceden ılık suda haşlanır.
Diğer gün haşlanan tavuk suyuna nohut ile birlikte atılır.
Suyunu çekmesine yakın iki kaşık kızdırılmış yağ ve önceden haşlanmış tavuk eti didiklenerek içine konulur ve üzerine tülbent konularak dinlenmesi beklenir.