Kısa URL: https://ml.md/lc94276
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
1,648 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardağı Aşurelik Buğday
1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
Yarım Su bardağı Nohut
2 Diş Sarımsak
6 Su bardağı Su
Yarım Adet Tavuk Göğsü
1 Çorba Kaşığı margarin
1 Çorba Kaşığı Un
Karabiber
Tuz
Aşurelik buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Bir tencerede veya düdüklü tencerede tavuk göğsü, dövme ve nohutu 5-6 bardak su ile pişirin. Piştikten sonra tavuk göğsünü içinden alıp iyice didikleyin. Yoğurt, yumurta ve unu ayrı bir kasede çırpın.Bu karışımı çorbanın içine ilave edin ve kıvam alana dek kısık ateşte pişirin.Pişince içine 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edip altını kapatın.Tavuk göğsünü tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine nan eve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis edin.
1 su bardağı dövme Yetkin Aşurelik Buğday
1,5 su bardağı bardağı Yetkin Nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince et suyu veya su
Tuz
Kuru nane
Kırmızıbiber
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta sarısı
Maydanoz
Yetkin aşurelik buğdayı ve Yetkin nohudu bir kaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohudu koyup 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim. Kemik suyunu ilave edin. Bir kabın içine yoğurdu, unu, yumurtayı koyup çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile hızlıca çırpalım ki yoğurt kesilmesin. Bu işlemi terbiyemiz ılıyana kadar yapın ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştıra karıştıra dökün. Ayrı bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı biberi yakıp çorbamıza dökelim. 1 taşım kaynatıp tuzunu da ilave ettikten sonra çorbamız hazır.