| 
 
 
 | 
Et Döner Dürüm | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161054 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2021 
419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet lavaş
 
1 kase patates kızartması
 
Yarım paket hazır döner
 
Marul salatası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Ketçap
 
Mayonez
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Hazır döner için; Bir tavaya tereyağı koyup kızdırın.
 
Yağ kızmaya başladığında et döneri ekleyerek iki tarafını da kızartın.
 
Döneri çıkarttıktan sonra, patatesleri de tavaya ekleyerek kızartın.
 
Lavaşın içerisine ilk olarak marulu, patatesleri, ketçap, mayonez ve et döneri yerleştirin.
 
Üzerine tuz ve pul biber serpiştirdikten sonra iki tarafından kıvırın ve rulo şeklinde sarın.
 
Yanmaz tavanın içerisine sardığınız lavaşı alın ve mühürleyin.
 
Hazır döner kullanmak istemiyorsanız; dana antrikot etini ince ince dilimleyin veya kasaptan bu şekilde alın.
 
Geniş bir kaba zeytinyağı, yoğurt, toz kırmızıbiber ve kekik ekleyerek karıştırın.
 
Eti bu marinasyon sosuna ekleyerek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
 
Ardından tavada önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
 
Lavaşın içini sevdiğiniz malzemelerle doldurduktan sonra etleri ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
 
Ardından tavada mühürledikten sonra kibrit patates ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Döner Dürüm | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114294 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2016 
1,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet lavaş
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
3 adet biftek
 
100 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
 
Rendelenmiş soğanla kıymayı yoğurun. Biftekleri iyice dövüp inceltin. Bir kat biftek, bir kat kıyma olmak üzere üst üste dizin, derin dondurucuda dondurun. Kullanacağınız zaman ince ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Lavaşı ısıtın, üzerine döneri koyup eritilmiş tereyağı gezdirip sarın.
  
 | 
Döner Dürüm | 
  | 
Güllü Lokum 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.06.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108277 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2015 
1,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet ince dövülmüş biftek
 
350 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Tuz karabiber
 
1 adet lavaş ekmeği
 
3 yaprak marul
 
1 adet domates
 
Tuz, karabiber, kekik
 
 
Döner yapmak için dövülmüş etlerin arasına az soğanla karışmış kıymayı kat kat döşeyip bir blok oluşturun. Daha sonra streç filme sarıp 3 saat kadar dondurun. Çıkartıp çok ince dilimler halinde kesip yağsız tavada iki yüzünü de pişirip tuzlayın. Dürüm içinde marul ve domatesle ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Döner Dürüm | 
  | 
pişmiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92294 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013 
2,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 uzun lavaş ekmeği
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tabak kızarmış patates
 
3 turşu
 
1 su bardağı su
 
500 gram hazır döner ya da 3 biftek
 
100 gram kıyma
 
Yarım soğan rendesi
 
 
Öncelikle döneri hazır almayacaksanız, evde döner yapmak için etleri dövüp inceltin üzerlerine rendelenmiş soğanla karıştırılmış kıymayı dizip kat kat yapın ve dondurun. Daha sonra keskin bıçakla ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Bu arada lavaş ekmeklerini ısıtın ve servis tabağına dizin. Pişen dönerleri üzerine paylaştırın. Kızarmış patates ve turşuyu da yerleştirin, bol tereyağı gezdirip, sarın. Soğutmadan servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |