| 
 
 
 | 
DONDURULMUŞ PATLICAN KIZARTMASI | 
  | 
şefkarnaval 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22401 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008 
3,577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 orta boy patlıcan
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Patlıcanı yıkayıp kurulayınız, sapını çıkartınız. Aralıklı şerit şeklinde soyunuz. Uzunlamasına ve enlemesine ikiye keserek dört eşit parçaya bölünüz. İçinin ortasını boydan boya bıçakla çiziniz. Kızgın yağda pembe renkte kızartıp kağıt üzerine çıkartınız.
 
Bir seferde pişirilip tüketilecek miktar alüminyum kağıtlara sarılarak buzlukta (kışın kullanılmak üzere) saklayınız.
 
 
Not: Gerektiğinde karnıyarık veya imam bayıldı yapılmak üzere kullanılır.
 
 
 ML® Patlıcanlı En Kızartması için tıklayın
 
 ML® Limonlu Patlıcan Kızartması için tıklayın
 
  
 | 
BUZLUKTA PATLICAN | 
  | 
G.Ömer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63304 
Gönderme Tarihi: 19.May.2011 
3,455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 kg. patlıcan
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patlıcanları yıkayıp, pişireceğimiz yemeğe göre hazırlayın. (Karnıyarık yapacaksak bütün, patlıcan kebabı için doğrayarak vs.)
 
Daha sonra önceden kullanılmamış yağda, patlıcanları kızartan. Kağıt havlunun üzerine çıkartarak, fazla yağını bırakmasını sağlayın.
 
Hazırladığımız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurup, torbalardaki havayı boşalttıktan sonra, dondurucuya yerleştirin. Kullanacağımız zaman, tazesini pişirdiğimiz gibi pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |